Kolagen

Kolagen s certifikatom ASC s klinično dokazanim učinkom na elastičnost kože

Prehransko dopolnilo, 30 vrečk
(1 vrečka/dan)

Sestavine

NORDBO Kolagen je visoko doziran hidroliziran kolagen z dokazanim učinkom na elastičnost kože. Klinična, randomizirana in dvojno slepa študija dokazuje 20% bolj elastično kožo po samo šestih tednih. Vsebuje tudi vitamin C, ki je nujen za tvorbo kolagena v telesu, ter cink, ki pripomore k zdravju kosti, kože, las in nohtov. Izdelek ima certifikat ASC, kar zagotavlja, da je proizveden trajnostno in s spoštovanjem do okolja, živali in do ljudi. Kolagen v prahu ima nežen okus po limoni in ne vsebuje sladkorja ali sladil. Pakiran je v praktičnih vrečkah in se hitro raztopi v vodi. Embalaža je okolju prijazna in iz recikliranega kartona.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU

Kolagen je najbolj zastopana komponenta v kožni medceličnini, ki jo iz aminokislin glicin, prolin in hidroksiprolin sintetizirajo celice fibroblasti v koži. Vendar s staranjem pride do upada sinteze, številčnosti in kvalitete kolagenskih vlaken, zaradi česar se začnejo pojavljati gube. K nastanku slednjih pripomore predvsem izpostavljenost kože UV svetlobnim žarkom. Poleg tega je staranje kože pospešeno pri kadilcih in ljudeh pod kroničnim stresom.

 

Z dodajanjem ribjega kolagena, ki ima najboljšo absorpcijo v črevesju, v telo vnašamo aminokisline potrebne za sintezo kolagena v koži. S tem pripomoremo k počasnejšemu staranju in k večji vlažnosti kože.

Vedno več znanstvenih dokazov obstaja za ugodno delovanje dodajanja hidroliziranega kolagena na zdravje kosti, saj lahko spodbudi delovanje celic, ki gradijo kosti.

nordbo_kolagen_prednosti_vitaminklinik

Ali ste vedeli?

20% večja elastičnost po šestih tednih

Učinkovitost NORDBO Kolagena je bila potrjena v klinični, randomizirani in dvojno slepi študiji, v kateri so ugotovili, da dodajanje NORDBO Kolagena poveča elastičnost kože za najmanj 20% po samo šestih tednih uporabe.

TI + Kolagen

ZA KOGA

Kolagen v telesu upada od 25. leta dalje. NORDBO Kolagen je priporočljiv za ženske in moške, ki želijo upočasniti staranje kože in ohraniti elastično kožo s sijajem.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne

kolicina
KOLIKO

1 vrečka na dan

KAKO

Zmešajte z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za maksimalen učinek ga uživajte v kombinaciji z Nordbo Kolagen Booster-jem

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. 

Pogosta vprašanja

Kaj je posebnost Nordbo Kolagena?

NORDBO Kolagen vsebuje kolagen iz enega vira, kar je optimalno za našo kožo. Molekularna kompozicija ribjega kolagena je podobna človeškemu kolagenu v koži in ima visoko biološko uporabnost. Visoka kakovost je zagotovljena v vsaki enoti, saj se uporablja stabilen in kontroliran vir.

Kakšna je razlika med Kolagenon in Kolagen Boosterjem?

NORDBO Kolagen Booster je sestavljen iz rastlinskih izvlečkov, ki bodo telo oskrbeli s hranili, ki jih potrebujete za samostojno gradnjo kolagena, NORDBO Kolagen pa telo neposredno oskrbi s kolagenskimi peptidi. Za maksimalen učinek priporočamo, da izdelka uživate skupaj.  

Kakšna je razlika med govejim in ribjim kolagenom?

Oba sta odlična in imata dokazano delovanje na izboljšano elastičnost in čvrstost kože ter izboljšanje mobilnosti sklepov, vendar imata drugačno zgradbo. Goveji kolagen vsebuje kolagen tipa I in III, morski (ribji) kolagen pa vsebuje samo kolagen tipa I. Vendar z vidika pozitivnih učinkov na človeško telo med njima ni razlike. V znanstveni publikaciji je navedeno, da se ribji kolagen absorbira 1,5x bolje od govejega in ima zato boljšo biološko uporabnost.

Je boljši kolagen v prahu ali tekoči kolagen?

Ni pomembno, v kakšni obliki je kolagen. Bolj pomembno je, kakšno dozo kolagena dodajamo ter kakšna je kvaliteta ter absorpcija kolagenskih peptidov. Nordbo kolagen je v prahu in dnevni odmerek je pakiran v praktičnih vrečkah, ki jih lahko vzamete tudi s seboj na pot.

Zakaj je izdelku dodan vitamin C?

Vsakemu kolagenu, ki se prodaja na našem trgu, ni dodan vitamin C. Nordbo Kolagen vsebuje vitamin C, saj telo brez njega ne more tvoriti ali skladiščiti kolagena. Jemanje kolagena brez sočasnega uživanja vitamina C (bodisi s prehrano ali v obliki dopolnil) ni enako učinkovito. V Nordbo Kolagenu so poskrbeli za optimalen izkoristek kolagenskih peptidov in v mešanico dodali 80 mg vitamina C. Poleg tega vitamin C deluje kot antioksidant, kar pomeni, da reagira s prostimi radikali še preden bi le-ti dosegli naše celice in jih poškodovali.

Zakaj je izdelku dodan cink?

Cink v telesu sodeluje v več kot 1000 encimskih reakcijah, sodeluje pri sintezi in oblikovanju proteinov ter igra vlogo pri razvoju in rasti celic kože (keratinocit). Preprosto povedano: cink ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdrave kože, las in nohtov.

Večina kolagenov na trgu vsebuje sladkor. Kaj pa vaš izdelek?

Nordbo kolagen ne vsebuje sladkorja ali umetnih sladil. Prav tako ne vsebuje nobenih ojačevalcev okusa, konzervansov ali aditivov.

Kdaj je priporočljivo, da začnem uživati kolagen?

Proizvodnja kolagena se starostjo upočasnjuje, zato ni nikoli prezgodaj, da ga začnete uživati. Hitreje kot začnete, bolj uspešno boste lahko ohranjali mladostno kožo in zdrave sklepe. Priporočamo, da začnete kolagen dodajati vsaj po 25. letu, saj telo po tej starosti vsako leto proizvede 1,5 % kolagena manj. Uživanje kolagena se priporoča še predno na koži opazite vidne znake staranja. Kolagen je namreč najbolj številčna beljakovina v našem telesu, zato ima dodajanje kolagena ugoden vpliv tudi na naše kite, hrustance, nohte, vezi in kosti.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Kdaj je najbolj primeren čas, da vzamem kolagen?

Optimalnega časa ni, zato ga vzamite takrat, ko vam najbolj odgovarja. Poskrbite le, da boste pri jemanju konsistentni.

Ali je izdelek primeren za vegane?

Ne. Kolagen v našem izdelku je ribjega izvora.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.