B-Complex

Poživljajoča podpora B vitamina, obogatena z organskimi adaptogenimi rastlinami, ki pripomorejo k boljšemu počutju.

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(1-3 kapsule/dan)

Sestavine

Ta izjemna formula je oblikovana tako, da nam pomaga pri premagovanju stresa v vsakodnevnem življenju. B vitamini so ključni za proizvajanje energije, za zdravje živčnega sistema, vitalnost in dobro počutje. Napredni kompleks, poleg protistresnih adaptogenov, vsebuje še magnezijev askorbat, zato je to idealna rešitev za naporen urbani življenjski slog.

Izdelek trenutno ni na zalogi.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO
FairTrade
HORMEZA
Organic
LIOFOLIZACIJA

Zakaj je B-Complex nekaj posebnega?

Mešanica ne vsebuje samo vitaminov in koencimov iz skupine B, ampak na enem mestu združuje tudi želodcu prijazen vitamin C, rhodiolo, sibirski ginseng, meliso, brusnice in gobo čaga.

Bioaktivni B-vitamini

 
Skrbno smo izbrali optimalne kemijske oblike koencimov B6, B9 in B12 za hitrejšo absorpcijo in kar največjo učinkovitost in biološko dostopnost teh ključnih mikrohranil v telesu.

Želodcu prijazen vitamin C

 
Je tisti vitamin, ki ga je vedno priporočljivo uživati, saj so v modernem, stresnem življenju potrebe po njem pogosto povečane. Z obliko magnezijevega askorbata smo tako izbrali napredno blago bazično obliko tega vitamina.

Rhodiola in sibirski ginseng

 
Pomagata pri zmanjšanju psihične utrujenosti in zviševanju fizične zmogljivosti. Sibirski ginseng pomaga tudi pri prehladu in gripi. Oba dajeta telesu adaptogeno podporo, ki kljubuje stresu, in slovita kot energijska tonika, ki našemu telesu tudi v stanju hude utrujenosti pomagata z povečanjem energije.

Melisa

 
Je tradicionalno pomirjajoča rastlina, ki je znana po tem, da lahko zmanjša občutek tesnobe in pripomore k normalnemu delovanju živčevja.

Brusnice in goba čaga

 

So znane zdravilne rastline iz nordijske regije. Vsebujejo obilno količino terapevtskih biokemičnih sestavin, kot so polifenoli. Spadata med hormetične rastline, ki pripomoreta k zmanjšanju oksidativnega stresa in podpirata procese detoksikacije v telesu. Več o hormezi preberite tukaj.

B-Complex_00000_scaled (2)

Ali ste vedeli?

Pomanjkanje vitaminov B povzroči kronično utrujenost, pomanjkanje energije, izčrpanost, slabokrvnost, okvare živčevja, težave s kožo, lasmi in nohti, ter depresijo.

Če si želite večje budnosti in koncentracije brez neželenih učinkov kofeina, kot so občutek tesnobe in tresavost rok, lahko naš B-kompleks v dopoldanskem času zaužijete skupaj s kavo. Rhodiola in adaptogeni v izdelku bodo namreč v kombinaciji s kofeinom poskrbeli za umirjenost ter izboljšano koncentracijo.

TI + B-Complex

ZA KOGA

Za tiste, ki so pogosto pod stresom, so umsko preobremenjeni, utrujeni in brez energije.  

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi

kolicina
KOLIKO

1 – 3 kapsule

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

Kapsulo lahko tudi zlahka odprete in po želji vsebino vmešate v hrano ali pijačo.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

So B vitamini v kompleksu sintetični ali naravni?

Vsi uporabljeni vitamini so v naravni in bioaktivni obliki, kar zagotovi njihovo najvišjo kvaliteto.

Kaj so adaptogeni in kako delujejo?

Adaptogeni so snovi z ugodnim vplivom na os hipotalamus-hipofiza-nadledvična žleza, česar posledica je izboljšan odziv telesa na fizični in psihični stres. Izboljšajo obnovo poškodovanih beljakovin v telesu, izboljšajo proizvodnjo energije v celicah, kar lahko zmanjša občutek utrujenosti in tveganje za pojav depresije ter pripomore k normalni kognitivni funkciji.

Je B-kompleks primeren za nosečnice?

Kljub visoki kvaliteti prehranskega dopolnila se njegovo uživanje nosečnicam brez predhodnega posveta z osebnim zdravnikom odsvetuje, saj je učinek zelišč na nosečnost še premalo raziskan. Prehransko dopolnilo pa lahko varno uživate med dojenjem.

Kakšna je razlika med izdelkoma B-Complex in Stress Essentials?

Izdelek Stress Essentials je popolna izbira za ljudi, ki želijo uživati čim manj različnih prehranskih dopolnil in jim ustreza vnos ključnih hranil za temeljno podporo odziva telesa na stres z eno kapsulo. Ta poleg vitaminov skupine B vsebuje še vitamin C in magnezij. Nadstandardna formulacija B-Complex pa vsebuje najboljše kemijske oblike vitaminov skupine B, adaptogena zelišča za dodatno podporo telesa pri povečanih psihičnih in fizičnih obremenitvah, vitamin C ter rhodiolo, ki lahko poveča koncentracijo in umirjenost. Oba izdelka lahko pripomoreta k boljšemu odzivu telesa na stres. Izberite tistega, ki bolj ustreza vašim zahtevam in ciljem.

Mi lahko poveste kaj več o kvaliteti Nordiq prehranskih dopolnil?

Seveda. Vsa Nordiq prehranska dopolnila vsebujejo zgolj zelišča najvišje kvalitete ter bioaktivne, naravne oblike vitaminov. Če je možno, so zelišča pridelana na ekološki način in izvirajo iz Skandinavije.

Proizvodnja Nordiq prehranskih dopolnil poteka v Evropski uniji in ima certifikat GMP (certifikat dobre proizvodne prakse) ter vzpostavljen sistem HACCP (analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk), ki zagotovi varnost in neoporečnost vseh sestavin ter proizvodnih procesov. Poleg tega so vse sestavine gensko nespremenjene in primerne za vegane.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?
Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.