Cognitive Complex

Napredna nootropska formulacija za večjo zbranost in bistrost

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(1-3 kapsule/dan)

Sestavine

Ta hranilna formula je namenjena zdravju živčnega sistema in zagotavlja nujna hranila, kofaktorje in adaptogena živila, ki podpirajo spomin in delovanje možganov. Alfa-lipoična kislina je znana kot močen mitohondrijski antioksidant in je v kompleksu prisotna v biološko aktivnejši naravni R-obliki.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO
FairTrade
HORMEZA
Organic
LIOFOLIZACIJA

Zakaj je Cognitive Complex nekaj posebnega?

Organske in sveže liofilizirane rastline v mešanici so skrbno izbrane za največjo sinergijsko podporo, učinkovitost in spodbudo krepitve celic.

Rhodiola

 
Je nootropik in znana po adaptogenih lastnostih ter je koristna za preprečevanje negativnih učinkov stresa. Raziskave kažejo, da deluje proti utrujenosti in povečuje bistrost možganov.

DHK (omega-3) iz alg

 
Je ključna maščobna kislina za kognitivne sposobnosti, saj pomaga ohranjati prožnost in prepustnost celične membrane. Raziskave so pokazale, da izboljšuje spomin pri zdravih odraslih in zavira upočasnitev delovanja možganov pri starejših.

Holin

 
Je pomemben član družine B vitaminov in je znan kot »hrana za možgane«. Naše telo ga potrebuje za sintezo nevrotransmiterjev; predvsem ključnega nevrotransmiterja acetilholina, ki je potreben za nadzor spomina in mišic.

Izvleček grozdnih pešk

 
Je bogat vir polifenolov, ki so polni antioksidantov in slovijo po svojih nevroprotektivnih lastnostih.

Alfa lipoična kislina

 
Je znana po mitohondrijskih antioksidativnih učinkih in je v tem kompleksu prisotna v biološko aktivni R-obliki.

Borovnice

 
So bogat vir fitohranil, vitaminov in mineralov ter imajo številne pozitivne učinke za telo: izboljšujejo vid, pomagajo pri izboljšanju spomina, krepijo kapilare, zagotavljajo pa tudi močno antioksidativno in protivnetno zaščito.

Hormetični učinek rastlin

 

Aktivira imunski sistem ter podpre procese detoksikacije in proizvajanje energije v telesu na povsem naraven način. Več o hormezi preberite tukaj.

new_Cognitive-Complex_00000_scaled

Ali ste vedeli?

Ker formula zagotavlja možganskim mitohondrijem krepilna hranila in unikatne rastlinske snovi, le-ti pripomorejo k normalni strukturi in delovanju živčnega sistema s protivnetnim delovanjem,  podporo normalne komunikacije med živčnimi celicami ter povečanjem prekrvavitve možganov. Posledično lahko Cognitive Complex pomaga izboljšati razpoloženje in mentalni fokus ter pomaga ohranjati vrhunsko zdravje in umsko zmogljivost. Ker živimo dlje, pa je priporočljivo, da aktivno skrbimo tudi za možgane.«

TI + Cognitive Complex

ZA KOGA

Za tiste, ki opravljajo zahtevne naloge, ki zahtevajo fokus in osredotočenost, kot tudi za tiste, ki pri sebi opažajo upad kognitivnih sposobnosti.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi

KOLIKO

1 – 3 kapsule

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

Kapsulo lahko tudi zlahka odprete in po želji vsebino vmešate v hrano ali pijačo.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Kaj so nootropiki?

Izraz nootropiki se uporablja za snovi, ki pripomorejo k izboljšanju kognitivnih sposobnosti, saj izboljšajo prekrvavitev možganov ter lahko znižajo raven vnetja v možganih.

Kaj so adaptogeni?

Adaptogeni so snovi z ugodnim vplivom na os hipotalamus-hipofiza-nadledvična žleza, česar posledica je izboljšan odziv telesa na fizični in psihični stres. Lahko zmanjšajo občutek utrujenosti in tveganje za pojav depresije ter pripomorejo k normalni kognitivni funkciji.

Je izdelek primeren za nosečnice?

Kljub visoki kvaliteti prehranskega dopolnila se njegovo uživanje nosečnicam brez predhodnega posveta z osebnim zdravnikom odsvetuje, saj je učinek zelišč na nosečnost še premalo raziskan. Prehransko dopolnilo pa lahko varno uživate med dojenjem.

Mi lahko poveste kaj več o kvaliteti Nordiq prehranskih dopolnil?

Seveda. Vsa Nordiq prehranska dopolnila vsebujejo zgolj zelišča najvišje kvalitete ter bioaktivne, naravne oblike vitaminov. Če je možno, so zelišča pridelana na ekološki način in izvirajo iz Skandinavije.

Proizvodnja Nordiq prehranskih dopolnil poteka v Evropski uniji in ima certifikat GMP (certifikat dobre proizvodne prakse) ter vzpostavljen sistem HACCP (analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk), ki zagotovi varnost in neoporečnost vseh sestavin ter proizvodnih procesov. Poleg tega so vse sestavine gensko nespremenjene in primerne za vegane.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.