Detox Complex

Razstrupljevalna super mešanica za urbani življenjski slog

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(1-3 kapsule/dan)

Sestavine

Ta uravnotežena formulacija organskih svežih liofiliziranih rastlin in nujno potrebnih hranilnih snovi je bila razvita posebej za naravno podporo procesov detoksikacije v telesu. Vsebuje regrat in kurkumo, ki sta polna polifenolov in predstavljata dodatno obrambno linijo proti toksinom iz okolja. Vitamin C in bioaktivna R-alfa lipojska kislina sta močna antioksidanta, ki zaščitita celice pred oksidativnimi poškodbami.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO
FairTrade
HORMEZA
Organic
LIOFOLIZACIJA

Zakaj je Detox Complex nekaj posebnega?

Zaradi skrbno izbrane mešanice sinergijskih rastlin za kar največjo učinkovitost in krepitev procesov detoksikacije v telesu. 

Regrat in kurkuma

 
Sta tradicionalni prečiščevalni rastlini, imata dolgo tradicijo uporabe pri podpori procesov detoksikacije.

Mehurjasti bračič

 
Je divja rjava morska alga, ki je naravno bogata z antioksidanti in polifenoli. Poleg tega pred-stavlja vir kar 67 mineralov in elementov v sledovih ter ogromno joda.

L-metionin in selen

 
sta potrebna za sintezo peptida glutationa. To je telesu lasten antioksidant, ki je ključen za normalen potek procesov detoksikacije ter za obvladovanje ravni oksidativnega stresa v telesu.

Alfa lipoična kislina

 
V naravni R-obliki pomembno prispeva k odstranjevanju težkih kovin iz telesa, sodeluje pa tudi pri presnovi energije.

Vitamin C

 
Varuje celice pred škodljivimi prostimi radikali, potreben pa je tudi za sintezo glutationa.

Hormetični učinek rastlin

 

Aktivira imunski sistem ter podpre procese detoksikacije in proizvajanje energije v telesu na povsem naraven način. Več o hormezi preberite tukaj.

Detox-Complex_scaled

Ali ste vedeli?

Normalen potek procesov detoksikacije v telesu ni pomemben le za odstranjevanje toksičnih snovi, s katerimi smo prišli v stik s hrano, zdravili ali preko okolja, temveč tudi za odstranjevanje presežne ravni hormonov iz telesa.

TI + Detox Complex

ZA KOGA

Za tiste, ki želijo olajšati odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa ali podpreti zdravje jeter.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi

KOLIKO

1 – 3 kapsule

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

Kapsulo lahko tudi zlahka odprete in po želji vsebino vmešate v hrano ali pijačo.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Zakaj je sploh smiselno dodajati Detox Complex, če procesi detoksikacije v telesu že naravno potekajo v jetrih in ledvicah?

Ker pri presnovnih procesih in procesih detoksikacije v telesu nastajajo prosti radikali, ki hitro poškodujejo naše celice, v kolikor jih ne zaščitimo. To lahko storimo z vsakodnevnim vnosom antioksidantov s prehrano kot tudi z dodajanjem Detox Complex-a, ki poleg tega pripomore tudi k sintezi telesu lastnih antioksidantov.

Kakšna je razlika med izdelkoma Detox Complex in Digestive Complex?

Izdelek Detox Complex pripomore k normalnemu poteku odstranjevanja odpadnih snovi iz celic, Digestive Complex pa deluje neposredno na izboljšanje prebave zaužite hrane v prebavilih, kar izboljša absorpcijo hranil iz črevesja in pripomore k zmanjšanju prebavnih težav. Izdelka se med seboj lepo dopolnjujeta in sta primerna za sočasno uživanje.

Je izdelek primeren za nosečnice?

Kljub visoki kvaliteti prehranskega dopolnila se njegovo uživanje nosečnicam brez predhodnega posveta z osebnim zdravnikom odsvetuje, saj je učinek zelišč na nosečnost še premalo raziskan. Prehransko dopolnilo pa lahko varno uživate med dojenjem.

Mi lahko poveste kaj več o kvaliteti Nordiq prehranskih dopolnil?

Seveda. Vsa Nordiq prehranska dopolnila vsebujejo zgolj zelišča najvišje kvalitete ter bioaktivne, naravne oblike vitaminov. Če je možno, so zelišča pridelana na ekološki način in izvirajo iz Skandinavije.

Proizvodnja Nordiq prehranskih dopolnil poteka v Evropski uniji in ima certifikat GMP (certifikat dobre proizvodne prakse) ter vzpostavljen sistem HACCP (analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk), ki zagotovi varnost in neoporečnost vseh sestavin ter proizvodnih procesov. Poleg tega so vse sestavine gensko nespremenjene in primerne za vegane.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.