Elderberry Defence

Črni bezeg, cink in vitamin C za močan imunski sistem skozi celo leto

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(1-2 kapsuli/dan)

Sestavine

Izdelek Nordbo Elderberry Defence združuje 500 mg ekstrakta črnega bezga, 10 mg cinkovega pikolinata z visoko biorazpoložljivostjo ter 100 mg želodcu prijaznega vitamin C – kalcijevega askorbata, ki s skupnimi močmi okrepijo obrambo telesa. Kapsule vsebujejo tudi MCT olje iz kokosa, ki optimizira absorpcijo hranil. Vitamin C in cink podpirata normalno delovanje imunskega sistema ter ščitita celice pred oksidativnim stresom, poleg tega vitamin C zmanjšuje utrujenost. Glavna učinkovina izdelka je ekstrakt črnega bezga, ki je bogat vir bioaktivnih spojin z antioksidativnim, protivnetnim in protimikrobnim delovanjem, zaradi česar lahko okrepi imunski sistem, skrajša trajanje okužb dihal in olajša njihove simptome. Izdelan na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Črni bezeg je vir bioaktivnih spojin, kot so antioksidativni antocianini, ki lahko podprejo delovanje imunskega sistema ter zavirajo rast bakterij ter razmnoževanje virusov. Meta-analiza* kliničnih študij je pokazala, da lahko dodajanje črnega bezga skrajša trajanje prehlada in gripe ter omili njune simptome.

* Hawkins J, Baker C, Cherry L, Dunne E. Black elderberry (Sambucus nigra) supplementation effectively treats upper respiratory symptoms: A meta-analysis of randomized, controlled clinical trials. Complement Ther Med. 2019, 42: 361-365

Vitamin C spodbuja nastanek in delovanje nekaterih celic imunskega sistema, kar zmanjša možnost za okužbe dihal in sistemske okužbe. Poleg tega vitamin C spodbuja normalno prevajanje živčnega signala med živčnimi celicami in deluje kot antioksidant, kar pomeni, da reagira s prostimi radikali še preden bi le-ti dosegli naše celice in jih poškodovali.
elderberry_defense_prednosti

Ali ste vedeli?

Uživanje ekstrakta črnega bezga bo najbolj koristno, če ga izvedete že preventivno, ne šele ob pojavu simptomov okužbe dihal. Randomizirana, dvojno slepa in s placebom kontrolirana študija* izvedena na čezoceanskih potnikih je pokazala, da dodajanje ekstrakta črnega bezga 10 dni pred čezoceanskim letom ter 4-5 dni po letu, v povprečju skrajša trajanje prehlada za 2 dni ter nasploh zmanjša simptome prehlada. Iz tega razloga svetujemo, da izdelek Elderberry Defence uživate preventivno v času povečane verjetnosti za okužbo dihal (npr. jesensko-zimski meseci, stresna obdobja, potovanja) oz. z uživanjem pričnete ob prvem sumu na začetek okužbe dihal. * Tiralongo E, Wee SS, Lea RA. Elderberry Supplementation Reduces Cold Duration and Symptoms in Air-Travellers: A Randomized, Double-Blind Placebo-Controlled Clinical Trial. Nutrients. 2016. 8, 4:182

TI + Elderberry Defence

ZA KOGA

Za vse, ki želijo telesu zagotoviti protimikrobno, protivnetno in antioksidativno podporo odpornosti.

Še posebej je primeren za tiste, ki pogosto  podležejo okužbam dihal (npr. prehladu).

KDAJ

Kadarkoli v dnevu.
Zaradi vsebnosti cinka odsvetujemo le uživanje na tešče.

kolicina
KOLIKO
1-2 kapsuli/dan. Vsakodnevno ali po potrebi.
KAKO

Zaužijte s pijačo zmerne temperature.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za bolj celostno podporo telesa v času povečane verjetnosti upada imunskega sistema priporočamo sočasno uživanje izdelka z vitaminom D3 (npr. Nordbo Vegan D3 ali Nordiq Vitamin D3).

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere naj se pred uživanjem izdelka posvetujejo z osebnim zdravnikom.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da je Elderberry Defence dobra izbira zame?

Če ste podvrženi prehladom in drugim okužbam dihal (npr. zbolite več kot 2x/leto), bo preventivno in kurativno uživanje Elderberry Defence nepogrešljivo za podporo okrevanja pri okužbah dihal, sploh za ljudi, ki cinka in vitamina C sicer ne dodajajo z drugimi prehranskimi dopolnili.

Kakšna je razlika med izdelkom Elderberry Instant in izdelkom Elderberry Defence?

Izdelek Elderberry Instant je v tekoči obliki (sirup), dnevna doza vsebuje visoko dozo ekstrakta črnega bezga (3800 mg) in 2,5 mg cinka. Izdelek Elderberry Defence je v obliki kapsul, ki vsebujejo nižjo dozo ekstrakta črnega bezga (500 mg), a hkrati vsebujejo 10 mg cinka in 100 mg vitamina C. Elderberry Defence bo tako najboljša izbira za ljudi, ki cinka in vitamina C ne dodajajo z ločenimi prehranskimi dopolnili. Elderberry Instant pa je boljša izbira za ljudi, ki želijo imunski sistem specifično podpreti z visoko dozo ekstrakta črnega bezga.

Je Elderberry Defence primeren za otroke?

Ne. Prav za otroke imamo v ponudbi izdelek Elderberry Kids, ki vsebuje primerno dozo ekstrakta črnega bezga za pediatrično populacijo.

Je izdelek Elderberry Defence primeren za nosečnice in doječe matere?

Svetujemo, da se nosečnice in doječe matere pred uživanjem izdelka posvetujejo z osebnim zdravnikom.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.