Elderberry Instant

Črni bezeg in cink za krepitev imunskega sistema in hitrejše okrevanje

Prehransko dopolnilo, 120 ml
(10 ml oz. 2 čajni žlički/dan)

Sestavine

Izdelek Nordbo Elderberry Instant je nepogrešljiv izdelek v domači lekarni, saj dnevna doza združuje 3800 mg ekstrakta črnega bezga in 2,5 mg cinkovega glukonata – kemijske oblike cinka z visoko biološko razpoložljivostjo. Cink prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema ter ščiti celice pred oksidativnim stresom, črni bezeg pa je bogat vir bioaktivnih spojin z antioksidativnim, protivnetnim in protimikrobnim delovanjem, zaradi česar lahko okrepi imunski sistem, skrajša trajanje okužb dihal in olajša njihove simptome. Sirup Elderberry Instant ima okus po jagodičevju in ne vsebuje sladkorja, temveč je slajen s ksilitolom. Gre za naravno sladilo, ki je eno od najbolj varnih sladil na trgu, saj v nasprotju s sladkorjem ščiti zdravje zob in preprečuje nastanek kariesa.

GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Črni bezeg je vir bioaktivnih spojin, kot so antioksidativni antocianini, ki lahko podprejo delovanje imunskega sistema ter zavirajo rast bakterij ter razmnoževanje virusov. Meta-analiza* kliničnih študij je pokazala, da lahko dodajanje črnega bezga skrajša trajanje prehlada in gripe ter omili njune simptome.

* Hawkins J, Baker C, Cherry L, Dunne E. Black elderberry (Sambucus nigra) supplementation effectively treats upper respiratory symptoms: A meta-analysis of randomized, controlled clinical trials. Complement Ther Med. 2019, 42: 361-365

Cink sodeluje pri razvoju in aktivaciji celic imunskega sistema ter zmanjša reprodukcijo nekaterih virusov v telesu. Poleg tega ščiti celice pred škodljivim oksidativnim stresom, katerega raven je povišana v času okužbe.
elderberry_defense_prednosti

Ali ste vedeli?

Uživanje ekstrakta črnega bezga bo najbolj koristno, če ga izvedete že preventivno, ne šele ob pojavu simptomov okužbe dihal. Randomizirana, dvojno slepa in s placebom kontrolirana študija* izvedena na čezoceanskih potnikih je pokazala, da dodajanje ekstrakta črnega bezga 10 dni pred čezoceanskim letom ter 4-5 dni po letu, v povprečju skrajša trajanje prehlada za 2 dni ter nasploh zmanjša simptome prehlada.
Iz tega razloga svetujemo, da izdelek Elderberry Instant uživate preventivno v času povečane verjetnosti za okužbo dihal (npr. jesensko-zimski meseci, stresna obdobja, potovanja) oz. z uživanjem pričnete ob prvem sumu na začetek okužbe dihal.


* Tiralongo E, Wee SS, Lea RA. Elderberry Supplementation Reduces Cold Duration and Symptoms in Air-Travellers: A Randomized, Double-Blind Placebo-Controlled Clinical Trial. Nutrients. 2016. 8, 4:182

TI + Elderberry Instant

ZA KOGA

Za vse, ki želijo telesu zagotoviti visoko dozo protimikrobne, protivnetne in antioksidativne podpore odpornosti.

Še posebej je primeren za tiste, ki pogosto podležejo okužbam dihal (npr. prehladu).

KDAJ

Kadarkoli v dnevu.
Zaradi vsebnosti cinka odsvetujemo le uživanje na tešče.

kolicina
KOLIKO

10 ml/dan oziroma 2 čajni žlički/dan.
Vsakodnevno ali po potrebi.

KAKO
Samostojno ali vmešano v pijačo zmerne temperature.
PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za bolj celostno podporo telesa v času povečane verjetnosti upada imunskega sistema priporočamo sočasno uživanje izdelka Veganski D3, Vitamin C & Cink.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 90 dneh.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere naj se pred uživanjem izdelka posvetujejo z osebnim zdravnikom.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da je Elderberry Instant dobra izbira zame?

Če ste podvrženi prehladom in drugim okužbam dihal (npr. zbolite več kot 2x/leto), bo preventivno in kurativno uživanje Elderberry Instant nepogrešljivo za podporo okrevanja pri okužbah dihal.

Kakšna je razlika med izdelkom Elderberry Instant in izdelkom Elderberry Defence?

Izdelek Elderberry Instant je v tekoči obliki (sirup), dnevna doza vsebuje visoko dozo ekstrakta črnega bezga (3800 mg) in 2,5 mg cinka. Izdelek Elderberry Defence je v obliki kapsul, ki vsebujejo nižjo dozo ekstrakta črnega bezga (500 mg), a hkrati vsebujejo 10 mg cinka in 100 mg vitamina C. Elderberry Instant bo tako najboljša izbira za ljudi, ki cink in vitamin C že uživajo z drugimi prehranskimi dopolnili in želijo imunski sistem specifično podpreti z visoko dozo ekstrakta črnega bezga.

Je Elderberry Instant primeren za otroke?

Ne. Prav za otroke imamo v ponudbi izdelek Elderberry Kids, ki vsebuje primerno dozo ekstrakta črnega bezga za pediatrično populacijo.

Je izdelek Elderberry Instant primeren za nosečnice in doječe matere?

Svetujemo, da se nosečnice in doječe matere pred uživanjem izdelka posvetujejo z osebnim zdravnikom.

Ali Elderberry Instant vsebuje sladkor in kaj je ksilitol v sirupu?

Izdelek ne vsebuje sladkorja, temveč je slajen s sladilom ksilitol. Ksilitol je pridobljen iz rastlin ter spada v skupino najbolj varnih, odobrenih sladil - med poliole. V nasprotju s sladkorjem ksilitol celo zmanjša verjetnost za razvoj kariesa in s tem ščiti zdravje zob.

Zanima me, zakaj izdelek vsebuje konzervans kalijev sorbat in če je le-ta varen?

Konzervans kalijev sorbat je sirupu dodan z namenom vzdrževanja mikrobiološke stabilnosti izdelka, torej za preprečevanje rasti mikroorganizmov in s tem za podaljšanje roka trajanja. Če sirup ne bi vseboval konzervansa, bi bilo potrebno mikrobiološko stabilnost izdelka zagotoviti z visoko količino sladkorja, ki seveda ni dobrodošla v prehranskem dopolnilu. Brez skrbi, konzervans kalijev sorbat je bil na presojah varnosti Evropske agencije za varnost hrane spoznan kot varen in kot tak zdravju neškodljiv.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.