Elderberry Kids

Črni bezeg za močan imunski sistem otrok in hitrejše okrevanje

Prehransko dopolnilo, 120 ml
(5-10 ml oz. 1-2 čajni žlički/dan)

Sestavine

Izdelek Nordbo Elderberry Kids je nepogrešljiv zaveznik imunskega sistema otrok od 3. leta starosti naprej, saj vsebuje pediatrični populaciji prilagojeno dozo ekstrakta črnega bezga (950 mg/čajno žličko). Ta je bogat vir bioaktivnih spojin z antioksidativnim, protivnetnim in protimikrobnim delovanjem, zaradi česar lahko okrepi imunski sistem, skrajša trajanje okužb dihal in olajša njihove simptome tudi pri otrocih. Sirup Elderberry Kids ima okus po jagodičevju in ne vsebuje sladkorja, temveč je slajen s ksilitolom. Gre za naravno sladilo, ki je eno od najbolj varnih sladil na trgu, saj v nasprotju s sladkorjem ščiti zdravje zob in preprečuje nastanek kariesa.

GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Črni bezeg je vir bioaktivnih spojin, kot so antioksidativni antocianini, ki lahko podprejo delovanje imunskega sistema ter zavirajo rast bakterij ter razmnoževanje virusov. Meta-analiza* kliničnih študij je pokazala, da lahko dodajanje črnega bezga skrajša trajanje prehlada in gripe ter omili njune simptome.

* Hawkins J, Baker C, Cherry L, Dunne E. Black elderberry (Sambucus nigra) supplementation effectively treats upper respiratory symptoms: A meta-analysis of randomized, controlled clinical trials. Complement Ther Med. 2019, 42: 361-365

elderberry_defense_prednosti

Ali ste vedeli?

Uživanje ekstrakta črnega bezga bo najbolj koristno, če ga izvedete že preventivno, ne šele ob pojavu simptomov okužbe dihal. Randomizirana, dvojno slepa in s placebom kontrolirana študija* izvedena na čezoceanskih potnikih je pokazala, da dodajanje ekstrakta črnega bezga 10 dni pred čezoceanskim letom ter 4-5 dni po letu, v povprečju skrajša trajanje prehlada za 2 dni ter nasploh zmanjša simptome prehlada.

Iz tega razloga svetujemo, da izdelek Elderberry Kids otroci uživajo že preventivno v času povečane verjetnosti za okužbo dihal (npr. jesensko-zimski meseci, stresna obdobja, potovanja) oz. z uživanjem pričnejo ob prvem sumu na začetek okužbe dihal.


* Tiralongo E, Wee SS, Lea RA. Elderberry Supplementation Reduces Cold Duration and Symptoms in Air-Travellers: A Randomized, Double-Blind Placebo-Controlled Clinical Trial. Nutrients. 2016. 8, 4:182

Otroci + Elderberry Kids

ZA KOGA

Za otroke od 3. leta starosti naprej, ki večkrat v letu podležejo okužbi dihal (npr. prehladu) ali vnetju grla.

KDAJ

Kadarkoli v dnevu

kolicina
KOLIKO

Otroci stari 3-6 let:
5 ml oz. 1 čajna žlička/dan

Otroci stari 7-12 let:
10 ml/dan oz. 2 čajni žlički/dan

Vsakodnevno ali po potrebi.

KAKO

Samostojno ali vmešano v pijačo zmerne temperature.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za bolj celostno podporo telesa v času povečane verjetnosti upada imunskega sistema priporočamo sočasno uživanje izdelka Veganski D3, Vitamin C & Cink (doziranje: 3 kapsule/teden za otroke med 4 in 12. letom)

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 90 dneh.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da je Elderberry Kids dobra izbira za otroka?

Če otrok zboli več kot 2x/leto, je smiselno, da se njegov imunski sistem podpre s kakovostnimi prehranskimi dopolnili, kot je sirup Eldeberry Kids, ki deluje protivnetno, protimikrobno in antioksidativno ter hkrati ne vsebuje sladkorja.

Je izdelek Elderberry Kids naravna alternativa zdravilom?

Ne. Prehransko dopolnilo Elderberry Kids nikakor ni nadomestilo za obisk zdravnika in uživanje predpisanih zdravil. Pred kombiniranjem izdelka Elderberry Kids s predpisanimi zdravili priporočamo posvet z lečečim pediatrom.

Ali Elderberry Kids vsebuje sladkor in kaj je ksilitol v sirupu?

Izdelek ne vsebuje sladkorja, temveč je slajen s sladilom ksilitol. Ksilitol je pridobljen iz rastlin ter spada v skupino najbolj varnih, odobrenih sladil - med poliole. V nasprotju s sladkorjem ksilitol celo zmanjša verjetnost za razvoj kariesa in s tem ščiti zdravje zob.

Zanima me, zakaj izdelek vsebuje konzervans kalijev sorbat in če je le-ta varen?

Konzervans kalijev sorbat je sirupu dodan z namenom vzdrževanja mikrobiološke stabilnosti izdelka, torej za preprečevanje rasti mikroorganizmov in s tem za podaljšanje roka trajanja. Če sirup ne bi vseboval konzervansa, bi bilo potrebno mikrobiološko stabilnost izdelka zagotoviti z visoko količino sladkorja, ki seveda ni dobrodošla v prehranskem dopolnilu. Brez skrbi, konzervans kalijev sorbat je bil na presojah varnosti Evropske agencije za varnost hrane spoznan kot varen in kot tak zdravju neškodljiv.

Ali lahko izdelek otrok uživa skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.