Kolagen Booster

Veganski spodbujevalec tvorbe kolagena s klinično dokazanim učinkom na kožo, lase in nohte

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(2 kapsuli/dan)

Sestavine

NORDBO Kolagen Booster vsebuje dobro preučen kompleks z unikatnima rastlinskima izvlečkoma Opextan® in Centevita® ter z vitaminom C, ki spodbujajo normalno tvorbo kolagena in ščiti prek oksidativnim stresom. Biotin je dodan za vzdrževanje las, kože in nohtov. NORDBO Kolagen Booster je 100 % rastlinski izdelek – Opextan® je izvleček iz oliv in Centevita® iz listov gotu kole. Zunanja embalaža je okolju prijazna in iz recikliranega kartona.

Izdelek trenutno ni na zalogi.

Če želite, da vas obvestimo takoj, ko bo izdelek ponovno na zalogi v spodnje polje vnesite vaš elektronski naslov.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Kolagen je najbolj zastopana komponenta v kožni medceličnini, ki jo iz aminokislin glicin, prolin in hidroksiprolin sintetizirajo celice fibroblasti v koži. Vendar s staranjem pride do upada sinteze, številčnosti in kvalitete kolagenskih vlaken, zaradi česar se začnejo pojavljati gube. K nastanku slednjih pripomore predvsem izpostavljenost kože UV svetlobnim žarkom. Poleg tega je staranje kože pospešeno pri kadilcih in ljudeh pod kroničnim stresom.

 

S spodbujanjem tvorbe kolagenskih vlaken lahko pripomoremo k počasnejšemu staranju kože ter k zdravju kosti, sklepov, vezi in nohtov.

Kollagen-Booster_00000_FINAL_scaled

Ali ste vedeli?

Enkrat večja elastičnost kože

Izvleček Centevita® je bil preizkušen v klinični študiji z 62 udeleženci, starimi od 35 do 42 let. Rezultat je pokazal do 98 % bolj elastično kožo po 90-ih dneh.

Močna rastlinska izvlečka

Patentiran kompleks Centevita® ima zelo visoko biološko uporabnost in spodbuja tvorbo kolagena tipa I in III. Študije dokazujejo, da Centevita® izboljša elastičnost kože, preprečuje vnetje kože in poškodbe kože zaradi UV-žarkov. Patentiran kompleks Opextan® je močan antioksidant, ki pripomore k zdravi koži, saj jo ščiti pred oksidativnimi poškodbami in pred vnetji.

TI + Kolagen Booster

ZA KOGA

Kolagen v telesu upada od 25. leta dalje. NORDBO Kolagen Booster je priporočljiv za ženske in moške, ki želijo v telesu spodbuditi lastno proizvodnjo kolagena in tako upočasniti upad številčnosti in kvalitete kolagenskih vlaken ter ohraniti elastično kožo s sijajem – povsem brez živalskih sestavin.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne

kolicina
KOLIKO

2 kapsuli na dan

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za maksimalen učinek ga uživajte v kombinaciji z Nordbo Kolagenom

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Kakšna je razlika med Kolagenon in Kolagen Boosterjem?

NORDBO Kolagen Booster je sestavljen iz rastlinskih izvlečkov, ki bodo telo oskrbeli s hranili, ki jih potrebujete za samostojno gradnjo kolagena, NORDBO Kolagen pa telo neposredno oskrbi s kolagenskimi peptidi. Za maksimalen učinek priporočamo, da izdelka uživate skupaj.  

Kdaj je priporočljivo, da začnem uživati Kolagen Booster?

Proizvodnja kolagena se starostjo upočasnjuje, zato ni nikoli prezgodaj, da začnete spodbujati njegovo sintezo. Hitreje kot začnete, bolj uspešno boste lahko ohranjali mladostno kožo in zdrave sklepe. Priporočamo, da začnete sintezo kolagena spodbujati vsaj po 25. letu, saj telo po tej starosti vsako leto proizvede 1,5 % kolagena manj. Začnite še predno na koži opazite vidne znake staranja. Kolagen je namreč najbolj številčna beljakovina v našem telesu, zato ima spodbujanje sinteze kolagena ugoden vpliv tudi na naše kite, nohte, hrustance, vezi in kosti.

Zakaj je izdelku dodan vitamin C?

Brez vitamina C telo ne more sintetizirati kolagena, saj je vitamin C obvezen faktor pri sintezi. Poleg tega vitamin C deluje kot antioksidant, kar pomeni, da reagira s prostimi radikali še predno le-ti dosežejo naše celice in jih poškodujejo. V Nordbo Boosterju so s tem namenom v v mešanico dodali 80 mg vitamina C.

Kaj je biotin, ki je dodan v izdelku?

Biotin je v vodi topen vitamin, ki je del družine vitaminov B. Znan je tudi kot vitamin H. Biotin sodeluje pri sintezi proteinov v telesu in je vpleten v rast in razvoj celic. Prav tako igra pomembno vlogo pri zdravju las, kože in nohtov.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Kdaj je najbolj primeren čas, da uživam Kolagen Booster?

Optimalnega časa ni, zato ga vzamite takrat, ko vam najbolj odgovarja. Poskrbite le, da boste pri jemanju konsistentni.

Ali je izdelek primeren za vegane?

Da. Gre za 100% rastlinski izdelek.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.