LactiMood

Kombinacija izvlečka žafrana in psihobiotikov za podporo dobrega počutja in čustvene stabilnosti

Prehransko dopolnilo, 30 kapsul
(1 kapsula/dan)

Sestavine

Izdelek Nordbo LactiMood vsebuje na podlagi znanstvenih dokazov zasnovan patentiran kompleks Probiostress®. Vsaka kapsula združuje sinergistično kombinacijo 30 mg standardiziranega izvlečka žafrana in 4 milijard bakterij s probiotičnim delovanjem vrste Lactobacillus Reuteri in Bifidobacterium Breve. Žafran je vir bioaktivnih snovi z znanstveno dokazanim ugodnim učinkom na počutje in prenašanje stresa. Skrbno izbrana bakterijska seva v izdelku LactiMood pa lahko prispevata k bolj ugodni sestavi črevesne mikrobiote in s tem podpreta mentalno zdravje. Izdelano na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Žafran predstavlja naravno možnost za izboljšanje počutja tudi pri ljudeh z diagnosticirano depresijo in pri ženskah v predmenstrualnem obdobju, ne le pri posameznikih z občasnimi, lažjimi simptomi depresije in tesnobe, kar je potrdila tudi meta-analiza1 kliničnih študij. Mehanizem delovanja žafrana temelji na ugodnem vplivu njegovih bioaktivnih spojin na raven nevrotransmiterja serotonina v možganih.

* 1 Hausenblas HA, Saha D, Dubyak PJ, Anton SD. Saffron (Crocus sativus L.) and major depressive disorder: a meta-analysis of randomized clinical trials. J Integr Med. 2013;11(6):377-383

Uživanje specifičnih bakterijskih sevov, kot sta Lactobacillus Reuteri2 in Bifidobacterium Breve3, ima lahko ugoden učinek na sestavo črevesne mikrobiote in s tem na mentalno zdravje. Bakterijske seve s tovrstnim učinkom uvrščamo med psihobiotike.

* 2 Lee HJ, Hong JK, Kim JK, et al. Effects of Probiotic NVP-1704 on Mental Health and Sleep in Healthy Adults: An 8-Week Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Nutrients. 2021;13(8):2660

3 Tian P, Chen Y, Zhu H, et al. Bifidobacterium breve CCFM1025 attenuates major depression disorder via regulating gut microbiome and tryptophan metabolism: A randomized clinical trial. Brain Behav Immun. 2022;100:233-241

lacti_mood_prednosti_vitaminklinik

Ali ste vedeli?

Izdelek LactiMood je zasnovan na podlagi najnovejših znanstvenih ugotovitev:

1. Možgani so povezani s črevesjem preko osi možgani-črevesje-črevesni mikrobiom, kar pomeni, da vse tri komponente osi vplivajo ena na drugo. Motnja omenjene osi poslabša odziv telesa na stres in je povezana z razvojem depresije, tesnobe in nespečnosti. Posledično lažje razumemo, zakaj naša prebava trpi, ko smo pod večjim psihičnim stresom ter zakaj je zdrava črevesna mikrobiota nujna za normalno raven nevrotransmiterja serotonina v možganih.

2. Uživanje 30 mg ekstrakta žafrana po 8-ih tednih klinično dokazano4 uspešno izboljša počutje tudi pri zdravih posameznikih z občasnim nizkim razpoloženjem. Poleg tega izboljša odziv telesa na stres, kar lahko zmanjša verjetnost za razvoj psihiatričnih motenj.
* 4 Jackson PA, Forster J, Khan J, et al. Effects of Saffron Extract Supplementation on Mood, Well-Being, and Response to a Psychosocial Stressor in Healthy Adults: A Randomized, Double-Blind, Parallel Group, Clinical Trial. Front Nutr. 2021;7:606124

TI + LactiMood

ZA KOGA

Za vse, ki se soočajo z nizkim razpoloženjem. Primerno za zdrave posameznike in posameznike z diagnosticirano depresijo.

KDAJ

 Ob obroku ali po obroku.

kolicina
KOLIKO

1 kapsula/dan

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za bolj celostno podporo dobrega počutja priporočamo sočasno uživanje izdelka Trojni magnezij + ašvaganda.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo. Izdelek lahko po odprtju hranite tudi v hladilniku, ni pa nujno.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom.

Pogosta vprašanja

Koliko časa naj uživam izdelek za želen učinek?

Za maksimalno učinkovitost pri izboljšanju razpoloženja priporočamo, da izdelek vsakodnevno uživate vsaj 2 meseca. Izdelek je varen tudi za dolgotrajno uživanje.

Lahko izdelek uživam sočasno z antidepresivi (SSRI)?

Da, sočasno uživanje skupaj z antidepresivi je varno in celo koristno, saj lahko uživanje žafrana izboljša učinkovitost omenjenih zdravil.

Lahko odprem kapsulo, če imam težave s požiranjem?

Odpiranja kapsul ne priporočamo, saj so le-te namenjene zaščiti bakterij na poti do črevesja. Večino bakterij bo v nasprotnem primeru uničila želodčna kislina.

Je izdelek primeren za otroke?

Da, izdelek je primeren za otroke starejše od 12 let.

Lahko hkrati uživam izdelek LactiMood in LactiKvinna ali LactiTotal?

Da, sočasno uživanje različnih izdelkov s probiotičnimi bakterijami za doseganje večih ciljev hkrati je varno. Za podporo učinkovitosti bakterijskih sevov priporočamo še sočasno uživanje izdelka PreFlora, ki zagotavlja hranilne snovi za rast bakterij.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.