Morning Complex

Poživljajoča jutranja formula za energijo čez ves dan

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(1-3 kapsule/dan)

Sestavine

Napredna mešanica adaptogenov in vitaminov za energijo, mentalne sposobnosti ter dobro počutje, ki traja ves dan. Z adaptogenimi zelišči kot sta Sibirski ginseng in goba Čaga, s kakavom, ki je izredno bogat z antioksidanti, ter brusnico in ekstraktom Yerba mate, ki vsebuje kofein, je to edinstven izdelek, ki na zdrav način poskrbi za občuten dvig energije.
Izdelek odlikuje tudi PureWay-C®, nadstandardna oblike vitamina C s citrusnimi bioflavonoidi, ki ob zmanjšanju utrujenosti skrbi tudi za preprečevanje oksidativnega stresa v telesu. Poleg tega vsebuje še vitamina B3 in B5, ki prispevata k normalnemu nastanku energije v celicah, zmanjšanju utrujenosti, delovanju živčevja in normalnim mentalnim sposobnostim. Vse omenjene sestavine poskrbijo za temeljito podporo energije in višje sposobnosti koncentracije skozi ves dan.

Izdelek trenutno ni na zalogi.

Če želite, da vas obvestimo takoj, ko bo izdelek ponovno na zalogi v spodnje polje vnesite vaš elektronski naslov.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO
FairTrade
HORMEZA
Organic
LIOFOLIZACIJA

Zakaj je Morning Complex nekaj posebnega?

Ker temelji na sinergijskem delovanju adaptogenih zelišč, rastlinskih antioksidantov, naravnega vira kofeina in ključnih vitaminov za zmanjšanje utrujenosti in povečanje energije. Za razliko od uživanja kave, kjer pride do hipnega dviga in podobno hipnega padca energije, je tukaj raven energije stabilna in dolgotrajnešja skozi ves dan.

Ekstrakt Yerba Mate

 

Zelišče Yerba Mate se tradicionalno uporablja za pripravo čaja v Južni Ameriki.
Ekstrakt Yerba Mate je naraven vir kofeina in antioksidantov s protivnetnim in protimikrobnim delovanjem ter pozitivnim vplivom na živčni in srčno-žilni sistem. Yerba Mate poveča energijo in budnost. V primerjavi s kavo je njegov učinek bolj nežen in dolgotrajnejši.

Sibirski Ginseng in Goba Čaga

 
Sibirski ginseng in goba čaga sta adaptogeni zelišči, ki sinergijsko podpreta stabilno raven energije čez dan ter lahko izboljšata sposobnost telesa za prenašanje fizičnih in psihičnih naporov ter zmanjšata utrujenost.

Presni kakav

 
Presni kakav je bogat z antioksidativnimi polifenoli, ki pozitivno vplivajo na srčno-žilno zdravje in odziv telesa na stres. Vsebuje tudi aminokislino L-triptofan, ki je nujno potrebna za nastanek živčnega prenašalca serotonina. Serotonin, ki mu pravijo tudi »hormon sreče«, igra pomembno vlogo pri dobrem počutju.

Brusnica Koralle

 
Učinkovitost brusnice Koralle (angleško Lingonberry) tradicionalno izkoriščajo na področju nordijskih držav, saj vedo, da le-ta predstavlja vir antioksidativnih polifenolov, ki delujejo protivnetno in zmanjšajo oksidativne poškodbe celic

PureWay-C®

 
Oblika vitamina C, ki se klinično dokazano v vseh primerjalnih raziskovalnih študijah hitreje absorbira in ostane dlje v telesu v primerjavi z bolj tradicionalnimi oblikami vitamina C. To pomeni, da tudi bolje stimulira izraščanje nevritov, pospešuje celjenje ran, izboljša zaščito imunskega sistema in se uspešnejše bori proti prostim radikalom.
morning_complex_namen_vitaminklinik

Ali ste vedeli?

Morning Complex lahko izboljša budnost kakor tudi zmogljivost med telesno vadbo zaradi vsebnosti adaptogenih zelišč in kofeina. Velika prednost je tudi ta, da ne povzroča morebitnih prebavnih težav med telesno vadbo. Je idealen nadomestek kave, ki poskrbi za stabilno raven energije čez dan. Poleg tega bo zaužitje ekstrakta Yerba Mate pred telesno vadbo prispevalo k večji porabi maščobnih kislin med treningom.

Morning Complex vsebuje 300 mg ekstrakta Yerba Mate/kapsulo, od tega 24 mg kofeina/kapsulo, kar je enako približno 1/3 količine kofeina v espressu.

TI + Morning Complex

ZA KOGA

Za vse, ki želijo več energije čez dan, zmanjšati utrujenost in izboljšati koncentracijo.

KDAJ

Idealno v dopoldanskem času, saj izdelek vsebuje kofein. Za nemoten spanec se izogibajte uživanju izdelka po 15h.

kolicina
KOLIKO

1 – 3 kapsule dnevno

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

Kapsulo lahko tudi zlahka odprete in po želji vsebino vmešate v hrano ali pijačo.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za nadgradnjo podpore koncentracije in telesa v času stresa priporočamo sočasno dodajanje izdelka Nordiq B-complex.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Nosečnice in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da potrebujem podporo ravni energije?

Kombinacija adaptogenov, izbranih vitaminov in kofeina je odlična za vas, če ste dopoldne nemotivirani, se težko skoncentrirate ter opazite občuten padec energije v popoldanskem času.

Koliko kapsul izdelka naj zaužijem za občutno učinkovitost?

Priporočamo vnos vsaj 2 kapsul/dan oziroma po potrebi, saj boste tako zaužili terapevtsko dozo adaptogenov in 48 mg kofeina. Vnos več kot 3 kapsul/dan je odsvetovan.

Ali lahko uživam Morning Complex tudi, če pijem kavo?

Da, uživanje izdelka Morning Complex je primerno tudi za ljudi, ki pijejo kavo. Pozorni bodite le, da skupno zaužijete manj kot 400 mg kofeina/dan. Primer: Z uživanjem 3 kapsul izdelka Morning Complex vnesete 72 mg/kofeina, kar pomeni, da lahko tisti dan, če želite, varno zaužijete še do 320 mg kofeina iz drugih virov.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Je izdelek primeren za nosečnice in doječe matere?

Kljub visoki kakovosti prehranskega dopolnila se njegovo uživanje nosečnicam in doječim materam brez predhodnega posveta z osebnim zdravnikom odsvetuje, saj je učinek zelišč na nosečnost in dojenje še premalo raziskan.

Mi lahko poveste kaj več o kvaliteti Nordiq prehranskih dopolnil?

Seveda. Vsa Nordiq prehranska dopolnila vsebujejo zgolj zelišča najvišje kakovosti ter bioaktivne, naravne oblike vitaminov. Če je možno, so zelišča pridelana na ekološki način in izvirajo iz Skandinavije. Proizvodnja Nordiq prehranskih dopolnil poteka v Evropski uniji in ima certifikat GMP (certifikat dobre proizvodne prakse) ter vzpostavljen sistem HACCP (analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk), ki zagotovi varnost in neoporečnost vseh sestavin ter proizvodnih procesov. Poleg tega so vse sestavine gensko nespremenjene in primerne za vegane.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.