Muscle Relief Magnezij

Nadstandardne oblike magnezija in protivnetna izvlečka za hitrejšo regeneracijo in lajšanje bolečin v mišicah

Prehransko dopolnilo, 90 kapsul
(2-3 kapsule/dan)

Sestavine

NORDBO Muscle Relief Magnezij vsebuje tri nadstandardne oblike magnezija: bisglicinat, malat in laktat kot tudi protivnetna izvlečka ingverja in višenj, zaradi česar je izdelek idealen za vse posameznike z aktivnim življenjskim slogom. Magnezij prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter k normalnemu delovanju mišic in živčevja, izvleček ingverja in višnje pa lahko zmanjšata zapoznelo mišično bolečino, ki je posledica telesne vadbe. Ena kapsula vsebuje 100 mg magnezija, 100 mg izvlečka ingverja in 25 mg izvlečka višenj. Izdelan na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Vsebuje magnezij, ki ima pomirjujoče delovanje, prispeva k normalnemu nastanku energije v celicah ter k normalnemu nastanku živčnih prenašalcev v možganih, kar zmanjša utrujenost in podpre dobro počutje.

Magnezij je nepogrešljiv gradnik kosti in zob. Poleg tega magnezij aktivira vitamin D v telesu, ki ima vlogo pri mineralizaciji kosti in zob.

Magnezij igra pomembno vlogo pri normalnem elektrolitskem ravnovesju, ki je nujno potreben za normalno sproščanje in krčenje mišic.

Nadstandardna kemijska oblika magnezijev bisglicinat ima visoko absorpcijo v črevesju, ki olajša uspavanje in izboljša kakovost spanca. Izvlečka ingverja in višenj lahko skrajšata trajanje bolečin v mišicah, ki so posledica telesne vadbe.

Ali ste vedeli?

Gre za nadstandardno prehransko dopolnilo z magnezijem, ki ne vsebuje zgolj kemijskih oblik magnezija z visoko absorpcijo in učinkovitostjo, temveč tudi protivnetna izvlečka ingverja in višenj z znanstveno dokazanimi ugodnimi učinki na regeneracijo po telesni vadbi1 z lajšanjem bolečin v mišicah. Poleg tega je lahko Muscle Relief Magnezij, zaradi vsebnosti magnezija in izvlečka ingverja, koristen tudi za lajšanje mišičnih krčev, menstrualnih bolečin2, slabosti in migren3.

1 Wilson P. B. (2015). Ginger (Zingiber officinale) as an Analgesic and Ergogenic Aid in Sport: A Systemic Review. Journal of strength and conditioning research, 29(10), 2980–2995.

2 Daily, J. W., Zhang, X., Kim, D. S., & Park, S. (2015). Efficacy of Ginger for Alleviating the Symptoms of Primary Dysmenorrhea: A Systematic Review and Meta-analysis of Randomized Clinical Trials. Pain medicine (Malden, Mass.), 16(12), 2243–2255.

3 Chen, L., & Cai, Z. (2021). The efficacy of ginger for the treatment of migraine: A meta-analysis of randomized controlled studies. The American journal of emergency medicine, 46, 567–571.

Ti + Muscle Relief Magnezij

ZA KOGA

Za vse z visoko ravnjo telesne aktivnosti, kroničnimi bolečinami v mišicah ali mišičnimi krči in za ženske, ki se spopadajo z menstrualnimi bolečinami.

KDAJ

Po telesni vadbi ali 1-2 uri pred spanjem

kolicina
KOLIKO

2-3 kapsule/dan

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo pijačo zmerne oz. nizke temperature

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da mi primanjkuje magnezija?

Na pomanjkanje magnezija lahko pomislimo ob pogostih neprijetnih mišičnih ali menstrualnih krčih, ob trzanju očesne veke, utrujenosti, tesnobi in pri težavah s spanjem.

Komu koristi Muscle Relief Magnesium?

Edinstvena kombinacija nadstandardnih oblik magnezija, ingverja in višenj je izjemno koristna predvsem za rekreativne in profesionalne športnike, saj celostno podpre okrevanje po telesni vadbi. Magnezij poskrbi za normalno delovanje mišic, živčevja in normalno elektrolitsko ravnovesje, rastlinska izvlečka pa lahko zmanjšata bolečine v mišicah. Kombinacija magnezija in ingverja je prav tako lahko koristna za lajšanje kroničnih bolečin, menstrualnih krčev, zmanjševanje pojavnosti migren in slabosti.

Je izdelek primeren za nosečnice in doječe matere?

Čeprav se izdelek lahko uporablja v času nosečnosti in dojenja, svetujemo, da se pred uporabo posvetujete z zdravnikom. Izvleček ingverja v izdelku je namreč lahko učinkovit celo pri lajšanju nosečniške slabosti v prvem trimesečju.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Katera so živila bogata z magnezijem?

Črna čokolada, bučna semena, oreščki, sojin napitek, polnozrnate žitarice, stročnice, zelena zelenjava, krompir, mleko, perutnina, pomaranče, banane.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.