NORDIQ-Nutrition-Logo

Premika meje nutricionistične znanosti

NORDIQ Nutrition® je nastal iz preproste zamisli, ki so jo na sestanku v Copenhagnu zasnovali nutricionisti, znanstveniki in strokovnjaki na področju zdravja. Njihov namen je bil ustvariti najboljša prehranska dopolnila nove generacije. Združili so znanost, čistost in močno kompleksnost narave ter ustvarili napredne in izjemne formulacije, ki podpirajo aktiven in sodoben način življenja.

Bistvo vsakega Nordiq izdelka je sinergijska kombinacija organskih, sveže liofiliziranih in  avtohtonih nordijskih sestavin, ki so skrbno izbrane s pomočjo načel hormetične znanosti. Vsaka sestavljena formula je ustvarjena tako, da optimizira učinkovitost celotnega izdelka ter kar najbolj podpre zdravje in vitalnost ter spodbudi imunski sistem. Zaradi njihovega pionirskega pristopa do znanstveno izpeljanih formulacij je znamka NORDIQ Nutrition® v samem vrhu prehranskih inovacij in prejemnik mednarodnih nagrad.

Nagrajene formulacije

Awards-Nutra-Ingredients-2020 (1)
2020-WINNER (1)
Awards-ESSN-2019 (1)

"Prepletanje znanosti, čistosti in močne kompleksnosti narave za zagotavljanje visoko naprednih in vrhunskih formulacij, ki podpirajo aktiven sodoben življenjski slog"

Ključne lastnosti

NARAVNO ORGANSKO

Prednostna izbira organskih rastlin in polnovrednih živil

SVEŽE LIOFILIZIRANO

Postopek, ki ohrani hranilne lastnosti sveže rastline

HORMETIČNO

Prehranska filozofija na podlagi znanosti, ki spodbudi imunski odziv za optimalno zdravje in vitalnost

SINERGIJSKO

Sestavine delujejo v sinergiji, da optimizirajo svoj dobrodejni učinek

VEGANSKO

Formulacije na osnovi rastlin so primerne za vegetarijance in vegane

DOMAČE RASTLINE

Prednostna izbira sestavin, ki so značilne za nordijsko območje

Veganski, ekološki, trajnostni in brez aditivov​

Vsa prehranska dopolnila NORDIQ Nutrition® so 100% brez dodatkov in polnil. To pomeni, da imajo kapsule več prostora za hranljive in aktivne sestavine, s čimer ob uživanju dobite izključno 100% hranila. Vsi izdelki so tudi veganski in ne vsebujejo glutena, pšenice, laktoze, soje in kvasa.

Hranljive rastline v Nordiq izdelkih so, kadar koli je to mogoče, ekološko certificirane in sveže liofilizirane, naravno pridelane v neonesnaženi zemlji ali rastejo v svojem naravnem okolju. Pri podjetju si prizadevajo tudi zmanjšati uporabo plastike in skrbno izbirajo trajnostno embalažo; stekleničke so narejene iz recikliranega stekla.

Ne vsebuje:

Brez polnil, veziv in
sredstev proti strjevanju

Brez sladkorja in umetnih sladil

Brez glutena

Brez laktoze ali mlečnih proteinov

Brez sojinih proteinov

Brez kvasa

Sveže liofilizirano

Liofilizacija ali sušenje z globokim zamrzovanjem je eden najbolj dragocenih načinov predelave rastlin. Gre za postopek sušenja z globokim zamrzovanjem, s katerim iz plodov odstranimo vodo, ki bi jih s segrevanjem poškodovali in na ta način ohranimo njihovo strukturo, aromo, barvo, minerale in vitamine. Proces liofilizacije tako ohrani vso živilsko vrednost sveže rastline. Sveža liofilizacija je pomemben del proizvodnega procesa vseh Nordiq izdelkov. Sveže sušenje z zamrzovanjem se izvede pri -200° C z uporabo tekočega dušika, s katerim rastline v trenutku zamrznejo.

Hormeza

Hormeza je steber razvoja Nordiq izdelkov. Vsi njihovi izdelki so bogati z edinstveno sinergijsko kombinacijo organskih rastlin in polnovrednih živil, ki našemu telesu zagotavljajo specifičen hormetični učinek in z njim prek krepitve celic podpirajo zdravje in vitalnost.

Naravno organsko

Kjer je le mogoče so izbrane organske rastline in polnovredna živila zaradi njihovih biološko aktivnih koristi za zdravje. V NORDIQ Nutrition® razumejo, da vsebujejo organske različice precej več vitamina C, železa, magnezija in fosforja, kot na primer neorganska vrsta istega vitamina.

Večina ljudi se ne zaveda, da se lahko pri neorganskem kmetovanju rutinsko uporablja skoraj 300 pesticidov, ki ostanejo v zaužiti hrani, čeprav jo umijemo in skuhamo. Merila za organsko kmetovanje po drugi strani ne dovoljujejo sintetičnih pesticidov in so 100% brez herbicidov. Organski kmetje smejo uporabiti samo 20 pesticidov, ki pa morajo biti narejeni iz naravnih sestavin in uporabljeni le v zelo omejenih okoliščinah.