Omega-3 (olje)

Lokalno proizvedeno in sveže ribje olje s certifikatom ASC

Prehransko dopolnilo, 200 ml

Sestavine

NORDBO Omega-3 je 100% sveže, čisto in naravno ribje olje, pridobljeno iz povsem svežih rib po naravnem postopku brez uporabe topil, kemikalij in dodatkov. Vsebuje sveže in neobdelano ribje olje danskih postrvi, ki živijo v okoljsko najmanj obremenjenih sladkovodnih ribnikih. Z zgolj eno čajno žličko ribjega olja NORDBO boste zaužili 450 mg EPK + DHK (125 mg EPK in 325 mg DHK), pozitivni učinki ribjega olja na srčno-žilno zdravje pa so opazni že z dnevnim vnosom 250 mg EPK + DHK. Izdelek je proizveden lokalno in ima certifikat ASC, kar zagotavlja, da je izdelan trajnostno, s spoštovanjem do okolja, živali in do ljudi. Olje naravno ne vsebuje toksinov in je izdelano iz delov rib, ki so bogati z omega maščobnimi kislinami. Vsebuje omega-3, 6, 7, 9 in 11 z EPK in DHK, ki prispevajo k normalnemu delovanju srca. Po zaslugi čistosti olje nima okusa po ribah in ima dodano le naravno aromo limone.

Izdelek trenutno ni na zalogi.

Če želite, da vas obvestimo takoj, ko bo izdelek ponovno na zalogi v spodnje polje vnesite vaš elektronski naslov.

Zadosten vnos omega-3 maščobnih kislin ima številne koristi za zdravje srca in ožilja: znižujejo krvni tlak, znižujejo raven trigliceridov in povečujejo raven zdravega holesterola HDL.

Vnetje je naravni imunski odziv na poškodbe in okužbe. Omega-3 maščobne kisline imajo protivnetne lastnosti, kar pomeni, da lahko zmanjšajo raven vnetnih procesov v telesu.

DHK, eno od treh vrst omega-3 maščobnih kislin, najdemo v visokih koncentracijah v mrežnici. Zadostne količine DHK so pomembne za strukturo in delovanje mrežnice.

Zadostna oskrba z omega-3 je ključna za normalen razvoj celičnih membran v centralnem živčnem sistemu. Nosečnicam in doječim ženskam, ki ne uživajo rib vsaj dvakrat tedensko, se priporoča dodajanje omega-3 s prehranskim dopolnilom.

Omega-3,-200ml_V200000_fianl_v (1)

Ali ste vedeli?

NORDBO Omega-3 ne vsebuje koncentrata ribjega olja kot nekateri drugi izdelki na trgu

Olje je 100% sveže in zato enako naravnemu profilu maščobnih kislin mastnih rib. To pomeni, da Nordbo olje poleg omega 3 vsebuje tudi za zdravje pomembne omega 6, 7, 9 in 11, ki prihajajo neposredno iz rib. Uživanje ribjega olja Nordbo je tako enako uživanju svežih rib.

Unikatno sveže ribje olje

Po industrijskih standardih traja pridelava olja 6 do 12 mesecev od časa, ko so ribe ujete (pogosto na obali Južne Amerike). NORDBO Omega-3 je izdelan v treh do štirih urah, saj proizvodnja poteka 50 km stran od ribogojnice. Po filiranju ribe takoj stisnejo ribje olje, s čimer dobijo sveže olje, ki ga ni treba dodatno obdelati.

TI + Omega-3 olje

ZA KOGA

Raziskave o prehranskih navadah Slovencev kažejo, da zaužijemo manj rib od priporočil. NORDBO Omega-3 priporočamo vsem, ki vsaj 2x tedensko ne jedo mastnih rib in želijo alternativen, a kvaliteten vir omega-3 maščobnih kislin.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne. Najbolje z obrokom, ki vsebuje maščobe.

kolicina
KOLIKO

1 – 10 let: ½ čajne žličke
10 – 17 let: 1 čajna žlička
Odrasli: 1 – 3 čajne žličke
Nosečnice in doječe matere: 1 – 3 čajne žličke

*Odmerek je odvisen od
količine drugih zaužitih rib

KAKO

Olje je užitno samostojno

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo. Odprto stekleničko hranite v hladilniku.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Ali moram vseeno dodajati omega-3 maščobne kisline, četudi občasno uživam ribe?

Če ne zaužijete vsaj dveh porcij mastnih, morskih rib na teden, imate po vsej verjetnosti nizko raven omega-3 maščobnih kislin v telesu, kar ni ugodno za zdravje. Iz tega razloga vam svetujemo dodajanje omega-3 maščobnih kislin s prehranskim dopolnilom.

Koliko omega-3 maščobnih kislin moram dodajati, če sploh ne jem rib?

Zdravim posameznikom se priporoča vnos 250 mg eikozapentaenojske kisline (EPK) in dokozaheksaenojske kisline (DHK)/dan. Ljudem z obstoječimi srčno-žilnimi težavami se priporoča vnos 1000 mg EPA + DHK/dan.

Zakaj so pomembne maščobne kisline omega 6, 7, 9 in 11?

Omenjene maščobne kisline uvrščamo med nenasičene maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na zdravje srca in ožilja, saj pripomorejo k normalni ravni holesterola v krvi.

Ali izdelek vsebuje toksine ali težke kovine?

Ne. Gre za neobdelano ribje olje danskih postrvi, ki živijo v okoljsko najmanj obremenjenih sladkovodnih ribnikih. Izdelek je proizveden lokalno in ima certifikat ASC, kar zagotavlja, da je izdelan trajnostno, s spoštovanjem do okolja, živali in do ljudi. Več preberite tukaj.

Je izdelek primeren za vegane?

Ne. Izdelek je narejen iz svežih rib.

Je izdelek primeren za otroke?

Izdelek je primeren za otroke starejše od 10 let. Ti jemljejo 2 kapsuli dnevno. Za otroke mlajše od 10 let, priporočamo Nordbo Omega 3 olje.

Lahko izdelek jemljem, če sem noseča?

Da. Dodajanje omega-3 maščobnih kislin, sploh DHK, je v času nosečnosti in dojenja celo priporočeno, saj je DHK ključna pri normalnem razvoju ploda. Naš izdelek ne vsebuje toksinov ali težkih kovin, zato ga je povsem varno jemati med nosečnostjo.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Kje hranim izdelek?

Izdelek shranjujte pri sobni temperaturi in zaščitenega pred neposredno sončno svetlobo. Po odprtju hranite stekleničko v hladilniku.

Katera živila so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami?

Ribe, kot so losos, sardele, slanik, skuša, postrv in tuna, ter rakci in školjke so dober vir omega-3 maščobnih kislin EPK in DHK. Izdelki rastlinskega izvora, kot so laneno olje, lanena semena, chia semena, konopljina semena in orehi, pa so bogati z omega-3 maščobno kislino ALK (alfa linolenska kislina).

 

Ker je pretvorba ALK v EPK in DHK v telesu precej nizka, se poleg rastlinskih virov omega-3 maščobnih kislin priporoča še uživanje rib oziroma dodajanje prehranskega dopolnila z EPK in DHK.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.

NoArtificialIngredients
BREZ TOKSINOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU