Paket "Metabolic Support"

Antioksidativna formulacija za naravno podporo zdravja jeter in pomoč pri razstrupljanju telesa

Prehransko dopolnilo, 2 x 60 kapsul
(2 kapsuli/dan)

Sestavine

Ta uravnotežena formulacija svežih, liofiliziranih rastlin in nujno potrebnih hranilnih snovi lahko na naraven način podpre normalen potek procesov detoksikacije v telesu ter lahko prispeva k boljšemu presnovnemu zdravju. Vsebuje regrat in kurkumo, ki sta polna polifenolov in predstavljata dodatno obrambno linijo proti toksinom iz okolja. Vitamin C, selen, tavrin in bioaktivna R-alfa lipojska kislina so močni antioksidanti, ki ščitijo celice pred oksidativnimi poškodbami. Poleg tega vsebnost holina v izdelku prispeva k normalnemu delovanju jeter in normalni presnovi lipidov.

Izdelki v paketu:

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO
FairTrade
HORMEZA
Organic
LIOFOLIZACIJA

Zakaj je Metabolic Support nekaj posebnega?

Regrat

 

Regratova korenina lahko ugodno vpliva na zdravje jetrnih celic, spodbudi izločanje žolča in s tem podpre prebavo ter ima splošno protivnetno delovanje.

Kodrolistni ohrovt

 

Spada v družino križnic, ki vsebujejo z žveplom bogate snovi glukozinolate. Te imajo ugoden vpliv na potek procesov detoksikacije v jetrih, kar lahko olajša normalno izločanje toksinov iz telesa.

Kurkuma

 
Kurkuma je začimba, ki se pogosto uporablja v Indiji in Srednjem Vzhodu. Kurkuma vsebuje aktivno spojino kurkumin, ki ima protivnetno delovanje z ugodnim vplivom na zdravje jetrnih celic.

Rdeča pesa

 

Rdeča pesa je bogat vir hranil z ugodnim vplivom na zdravje. Vsebuje betalaine, ki imajo antioksidativno in protivnetno delovanje. To ščiti jetrne celice pred oksidativnim stresom in lahko podpre normalno delovanje jeter.

Kopriva

 
Kopriva je vir spojin s protivnetnim in antioksidativnim delovanjem, ki lahko ščiti jetrne celice pred poškodbami. V tradicionalni medicini se kopriva uporablja za podporo sproščanja žolča.

Mehurjasti bračič

 
Je divja, neoporečna rjava morska alga, ki je naravno bogata z vitamini, minerali in antioksidativnimi polifenoli. Predstavlja dober vir joda (do 30 mg joda/kapsulo), ki je pomemben za normalno tvorbo ščitničnih hormonov in posredno za normalno presnovo znotraj vseh celic telesa.

Holin

 
Holin je esencialno hranilo, ki ga je potrebno zaužiti s hrano ali s prehranskim dopolnilom, saj ga v telesu ne nastane dovolj. Vir holina so ribe, jajca in mlečni izdelki. Holin sodeluje pri presnovi maščob, delovanju živčevja in ohranjanju zdravja celičnih membran. Je nujno potreben za normalno delovanje živčevja, možganov in jeter.

Vitamin C

 
Želodcu prijazna oblika vitamina C (kalcijev in magnezijev askorbat), ki podpre normalno delovanje imunskega sistema brez draženja želodčne sluznice. Poleg tega vitamin C ščiti celice pred oksidativnim stresom.

L-metionin

 
Gre za esencialno aminokislino, ki je človek ne more sintetizirati sam, temveč jo mora zaužiti s prehrano. L-metionin omogoča nastanek telesu lastnega antioksidanta glutationa ter služi kot vir žvepla, ki sta ključna za normalen potek procesov detoksikacije v jetrih.

Alfa lipoična kislina

 

Alfa lipoična kislina v naravni R-obliki ima antioksidativno delovanje in sodeluje pri nastanku glutationa v telesu. S protivnetnim delovanjem lahko prispeva k zdravju jetrnih celic, normalnemu poteku procesov detoksikacije in normalni presnovi lipidov in glukoze.

Tavrin

 

Tavrin je aminokislina, ki vsebuje žveplo. Z antioksidativnim delovanjem lahko ščiti zdravje jetrnih celic, poleg tega je vpleten tudi v nastanek žolča, ki omogoča absorpcijo maščob in v maščobi topnih vitaminov iz hrane. Prav tako lahko podpre normalno presnovo lipidov v jetrih.

Selen

 

Ima antioksidativno delovanje, ki ščiti jetrne celice, ter sodeluje kot kofaktor encima glutation peroksidaza, ki je ključen za normalen potek procesov detoksikacije v jetrih. Vpleten je tudi v izločanje živega srebra iz telesa.

Ali ste vedeli?

Normalen potek procesov detoksikacije v telesu ni pomemben le za odstranjevanje toksičnih snovi, s katerimi smo prišli v stik s hrano, zdravili ali preko okolja, temveč tudi za odstranjevanje presežne ravni hormonov iz telesa.

TI + Metabolic Support

ZA KOGA

Za naravno podporo zdravja jeter in pomoč pri razstrupljanju telesa

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi

kolicina
KOLIKO

2 kapsuli dnevno

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo. Kapsulo lahko tudi zlahka odprete in po želji vsebino vmešate v hrano ali pijačo.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Zakaj je smiselno dodajati Metabolic Support, če procesi detoksikacije v telesu že naravno potekajo v jetrih in ledvicah?

Ker pri presnovnih procesih in procesih detoksikacije v telesu nastajajo prosti radikali, ki hitro poškodujejo naše celice, v kolikor jih ne zaščitimo. To lahko storimo z vsakodnevnim vnosom antioksidantov s prehrano kot tudi z dodajanjem izdelka Metabolic Support, ki poleg tega pripomore tudi k sintezi telesu lastnih antioksidantov.

Je izdelek primeren za nosečnice?

Kljub visoki kakovosti prehranskega dopolnila se njegovo uživanje nosečnicam brez predhodnega posveta z osebnim zdravnikom odsvetuje, saj je učinek zelišč na nosečnost še premalo raziskan. Prehransko dopolnilo pa lahko varno uživate med dojenjem.

Mi lahko poveste kaj več o kvaliteti Nordiq prehranskih dopolnil?

Vsa NORDIQ prehranska dopolnila vsebujejo zgolj zelišča najvišje kakovosti ter bioaktivne, naravne oblike vitaminov. Če je možno, so zelišča pridelana na ekološki način in izvirajo iz Skandinavije. Proizvodnja Nordiq prehranskih dopolnil poteka v Evropski uniji in ima certifikat GMP (certifikat dobre proizvodne prakse) ter vzpostavljen sistem HACCP (analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk), ki zagotovi varnost in neoporečnost vseh sestavin ter proizvodnih procesov. Vse sestavine so gensko nespremenjene in primerne za vegane. Poleg tega Nordiq izdelki ne vsebujejo aditivov, umetnih polnil, konzervansov, barvil, umetnih arom, sladkorja, glutena in laktoze.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.