Paket "OSNOVA ZDRAVJA"

Optimalna kombinacija treh pomembnih mikrohranil v eni kapsuli

180 kapsul (1 kapsula/dan)

Sestavine

NORDBO Veganski D3, Vitamin C & Cink vsebuje 50 µg (2000 IE) veganskega vitamina D3 iz lišaja, 300 mg vitamina C z bazičnim pH-jem iz kalcijevega askorbata in 10 mg cinkovega pikolinata. Vsi imajo visoko biološko uporabnost in prispevajo k normalnemu imunskemu sistemu ter zmanjšujejo utrujenost. Izdelek vsebuje tudi olje MCT iz kokosa za optimalno absorpcijo vitamina D. Izdelan na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

Paket trenutno ni na zalogi.

Lahko zmanjšajo možnost za okužbe dihal in slabši potek avtoimunih bolezni.

Oksidativni stres je posledica okoljskih dejavnikov in normalnih metabolnih procesov v telesu, ki vodijo v nastanek celicam škodljivih visoko reaktivnih prostih radikalov.

Pripomore pa tudi k normalnemu vidu, metabolizmu makrohranil, podpira vzdrževanje normalne ravni testosterona v telesu ter pripomore k normalni plodnosti in reprodukciji.

Prav tako zmanjša utrujenost, pripomore k tvorbi kolagena v telesu ter izboljša absorpcijo železa v črevesju.

new_Vegan-D3,-C-&-Zink_00000_scaled

Ali ste vedeli?

Pogosto pomanjkanje

Nacionalna raziskava kaže, da kar okrog 80% odraslih prebivalcev Slovenije v jesensko-zimskem obdobju ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D, skoraj 40% pa jih ima celo hudo pomanjkanje. 

TI + D3, vitamin C & cink

ZA KOGA

Za vse odrasle, ki iščejo izdelek za krepitev imunskega sistema in zmanjšanje utrujenosti z optimalno kombinacijo treh mikrohranil.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi, ki vsebuje maščobe, saj bo tako absorpcija vitamina D optimalna.

kolicina
KOLIKO

1 kapsula dnevno

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ni priporočljivo za nosečnice in doječe matere. 

Pogosta vprašanja

Je dodajanje vitamina D nujno in varno?

Dodajanje vitamina D je uradno priporočljivo za vse v jesenskem in zimskem obdobju, ne glede na vašo izpostavljenost soncu tekom poletja. Dodajati pa ga morate tudi skozi vse leto, če ste dlje časa v zaprtih prostorih, imate temnejšo polt, ste noseči ali dojite. Naša formula zagotavlja 2.000 IE (50 µg) veganskega vitamina D na kapsulo, kar je povsem varen in priporočljiv dnevni odmerek.

Je izdelek primeren tudi za otroke?

Seveda! Sočasno dodajanje vitamina D, cinka in vitamina C pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, izboljša raven energije in pripomore k boljšemu spopadanju telesa z oksidativnim stresom tudi pri otrocih. Svetujemo, da otroci stari med 4-12 let zaužijejo do 3 kapsule izdelka Vitamin D3, C & Cink/teden. Kapsule lahko tudi odprete in vsebino vmešate v hrano ali pijačo. Absorpcija vitamina D bo najboljša, če otrok kapsulo zaužije z obrokom, ki vsebuje maščobe. Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 4 let.

Kakšna je razlika med navadnim D vitaminom in veganskim?

Živalski D vitamin je iz ovčje volne, veganski pa iz lišaja. Med njima ni razlik v absorpciji v črevesju.

Ali lahko dobim dovolj vitamina D iz prehrane?

Le 10 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina D lahko dobite iz mesa, mastnih rib, mlečnih izdelkov in jajc. V kolikor se izogibate hrani, pridobljeni iz živalskih virov, zagotovo ne boste zaužili zadostne količine vitamina D. Preostalih 90 % lahko dobite bodisi z izpostavljenostjo sončnim žarkom bodisi s prehranskim dopolnilom.

Kakšna je prednost uživanja kombinacije vitamina C, vitamina D in cinka in ne le enega izmed njih?

Z uživanjem prehranskega dopolnila, ki vsebuje vsa tri mikrohranila, boste z vnosom le ene kapsule/dan podprli delovanje imunskega sistema, izboljšali raven energije in pripomogli k boljšemu spopadanju telesa z oksidativnim stresom. Kombinacija vitamina C, vitamina D in cinka deluje sinergistično, kar pomeni, da so njihovi pozitivni učinki v kombinaciji večji, kot če bi uživali le enega izmed njih.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO