Pure Magnesium

Ključen mineral za normalno delovanje mišic in živčevja v obliki magnezijevega bisglicinata

Prehransko dopolnilo, 90 kapsul
(1-2 kapsuli/dan)

Sestavine

NORDBO Pure magnezij sestoji iz 100% nadstandardne oblike magnezija – magnezijevega bisglicinata, ki ima v telesu izjemno visoko absorpcijo in ne povzroča prebavnih težav. Dodajanje magnezija pripomore k normalnemu delovanju mišic in živčevja. Poleg tega lahko večerno uživanje magnezijevega bisglicinata prispeva k boljši kakovosti spanca.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

V mišičnih celicah kalcij omogoča krčenje mišic, magnezij pa omogoča, da se mišica sprosti. Pomanjkanje magnezija lahko vodi v nehoteno krčenju mišic (mišične krče).

Magnezij je ključen za normalno prevajanje živčnih signalov med živčnimi celicami, kot tudi za normalno prevajanje živčnih signalov med živčnimi celicami in mišičnimi celicami. Pomanjkanje magnezija je bilo v znanstvenih študijah povezano z večjo verjetnostjo za pojav migren, tesnobe, depresije ter kroničnih bolečin. 

Magnezij sodeluje v več kot 300 encimskih reakcijah v telesu; del teh so tudi reakcije vpletene v nastanek celične energije. Posledica pomanjkanja magnezija je poslabšana presnova ogljikovih hidratov v telesu.

Zagotavljanje zadostnega vnosa magnezija je izjemno pomembno po izgubi večje količine vode in elektrolitov z znojenjem.

Višji vnos magnezija je povezan z višjo mineralno kostno gostoto. Kar 60 % magnezija v telesu se nahaja v kosteh. Poleg tega magnezij aktivira vitamin D v telesu, ki ima vlogo pri mineralizaciji kosti in zob.

pure_magnesium_prednosti_vitaminklinik

Ali ste vedeli?

Magnezijev bisglicinat ima do 5x bolj učinkovito absorpcijo v črevesju v primerjavi z magnezijevim oksidom, ki prevladuje v drogerijskih znamkah prehranskih dopolnil. Poleg tega magnezijev bisglicinat zlahka doseže mišično in živčno tkivo ter je lahko koristen celo pri izboljšanju kakovosti spanca.

TI + Pure Magnesium

ZA KOGA

Za vse, ki s prehrano ne dobijo dovolj magnezija in si želijo hitro delujočega prehranskega dopolnila brez aditivov. Še posebej je primeren za tiste, ki so športno aktivni, imajo bolečine v mišicah ali težave s spanjem.

KDAJ

Pred spanjem ali po telesni aktivnosti.

kolicina
KOLIKO

1-2 kapsuli/dan

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Če ste noseči ali dojite se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da mi primanjkuje magnezija?

Na pomanjkanje magnezija lahko pomislimo ob pogostih neprijetnih mišičnih ali menstrualnih krčih, ob trzanju očesne veke, utrujenosti, tesnobi in pri težavah s spanjem.

Kdaj v dnevu je priporočljivo uživati magnezij?

Magnezij lahko vzamete kadarkoli v dnevu, če čutite, da vam primanjkuje energije, ste tesnobni in razdražljivi. Mi vseeno priporočamo, da ga jemljete zvečer, ker bo pripomogel h kakovostnejšemu spancu.

Kdo potrebuje magnezij?

Magnezij še posebej potrebujejo tisti, ki trpijo zaradi mišičnih krčev, otrdelosti in ‘trzavih’ nemirnih nog, saj pomaga uravnavati krčenje in sproščanje mišic. Je tudi glavni mineral, ki ga jemljete, če ste redno telesno aktivni, saj deluje tako, da vzpostavlja ravnovesje elektrolitov in spodbuja fizično okrevanje. Najstnice in ženske z menstrualnim ciklusom bi tudi morale razmisliti o dodajanju magnezija med menstruacijo in po njej, da bi dosegle zdravo raven mineralov in lajšale krče.

Imam težave s požiranjem kapsul. Ali lahko kapsulo odprem in vsebino vmešam v tekočino?

Seveda, kapsulo lahko brez težav tudi odprete in vsebino zaužijete drugače. Če imate težave s požiranjem kapsul, potem bi za vas morda bil bolj primeren NORDBO Instanti magnezij (link), ki je v prahu in prav tako enako kakovosten in učinkovit.

Kakšna je razlika med izdelkoma Instantni magnezij in Pure magnezij?

Glavna razlika med izdelkoma je v načinu vnosa. Instantni magnezij je v prahu, zaužijemo ga vmešanega v pijačo, Pure Magnezij je v obliki kapsul. Razlikujeta se tudi v vrsti kemijskih oblik magnezija, vendar je absorpcija magnezija v obeh izdelkih visoka in nadstandardna. Oba izdelka sta brez magnezijevega oksida in citrata, obema je skupna vsebnost kemijske oblike magnezijev bisglicinat, ki lahko izboljša kakovost spanca.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Katera so živila bogata z magnezijem?

Črna čokolada, bučna semena, oreščki, sojin napitek, polonozrnate žitarice, stročnice, zelena zelenjava, krompir, mleko, perutnina, pomaranče, banane.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.