Stress Essentials

Ključna kombinacija vitaminov B, vitamina C ter magnezija za zmanjševanje utrujenosti in obvladovanje stresa

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(1 – 2 kapsuli/dan)

Sestavine

Izdelek Nordbo Stress Essentials je odlično prehransko dopolnilo za ljudi, ki iščejo prvo pomoč za izboljšanje odziva telesa na stres v času povečanih psihičnih in fizičnih obremenitev. Formulacija sestoji iz vitaminov B1, B2, B3, B5, B7, B9 in B12, holin bitartata ter inozitola, ki prispevajo k normalnemu delovanju živčevja in nastanku energije v celicah. Vsebuje tudi želodcu prijazen vitamin C, ki prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in zmanjšanju utrujenosti, ter  magnezijev bisglicinat, ki podpira normalno delovanje živčevja, mišic, zmanjša utrujenost ter lahko prispeva celo k bolj kakovostnemu spancu. Izdelan na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

Izdelek trenutno ni na zalogi.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Vitamin C ima v telesu mnoge funkcije, ena od teh je antioksidativno delovanje, ki mu omogoča reagiranje s prostimi radikali še preden bi le-ti dosegli naše celice in jih poškodovali. Poleg tega Vitamin C spodbuja nastanek in delovanje nekaterih celic imunskega sistema, ključen pa je tudi za normalno prevajanje živčnega signala med živčnimi celicami.

Pomanjkanje magnezija je bilo v znanstvenih študijah povezano z večjo verjetnostjo za pojav migren, tesnobe, depresije ter kroničnih bolečin, kar ni presenetljivo, saj magnezij sodeluje v več kot 300 encimskih reakcijah v telesu; del teh so tudi reakcije vpletene v nastanek celične energije.

Možne posledice pomanjkanja vitaminov B so kronična utrujenost, izčrpanost, poslabšano mentalno zdravje, slabokrvnost, okvare živčevja ter težave s kožo, lasmi in nohti.

Stress_Essentials_Prednosti_vitaminklinik

Ali ste vedeli?

V času stresa je v telesu povečan nastanek prostih radikalov kot tudi poraba mikrohranil. Znanstveni dokazi kažejo, da se v telesa pod vplivom stresa poveča poraba vitamina C, ki je nujen za nastanek stresnega hormona kortizola, poveča pa se tudi izločanje magnezija iz telesa. Iz tega razloga lahko stres pripelje do pomanjkanja mikrohranil, ki dodatno oslabijo imunski in živčni sistem ter poslabšajo počutje.

Ne le, da boste z izdelkom StressEssentials vnesli vitamin C in nadstandardno kemijsko obliko magnezija – magnezijev bisglicinat, ampak tudi vitamine B, ki so nujni za presnovo aminokisline homocisteina. Raven le-tega v krvi je lahko povišana zaradi stresa, kar predstavlja nevarnost zdravju srca in ožilja.

TI + Stress Essentials

ZA KOGA

Za vse, ki želijo telesu zagotoviti osnovno podporo v času povečanih fizičnih in psihičnih obremenitev.

Še posebej je primeren za tiste, ki so kronično utrujeni, vsakodnevno pod stresom ali športno aktivni.

KDAJ

Kadarkoli v dnevu, lahko tudi na tešče

kolicina
KOLIKO

1 – 2 kapsuli/dan

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za bolj celostno podporo telesa v času stresa priporočamo sočasno uživanje izdelka Trojni magnezij + ašvaganda

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ni priporočljivo za nosečnice in doječe matere.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da potrebujem povečati svoj vnos vitaminov B, vitamina C in magnezija?

To bi svetovali vsem, ki so vsakodnevno pod stresom in se srečujejo z utrujenostjo, razdražljivostjo, ob povečanih obremenitvah pogosto zbolijo , imajo neprijetne mišične krče ali trzanje očesne veke.

Kako mi izdelek lahko pomaga pri uspavanju?

Stress Essentials vsebuje magnezijev bisglicinat, ki lahko skrajša čas do uspavanja. V tem primeru vam priporočamo dodajanje 2 kapsul 1-2 uri pred spanjem.

Imam občutljiv želodec. Ga bom s tem izdelkom razdražil?

Ne. Stress Essentials vsebuje kalcijev askorbat, blažjo obliko vitamina C z višjo pH-vrednostjo, ki je primerna za občutljiv želodec.

Kakšna je razlika med izdelkoma Stress Essentials in B-Complex?

Izdelek Stress Essentials je popolna izbira za ljudi, ki želijo uživati čim manj različnih prehranskih dopolnil in jim ustreza vnos ključnih hranil za temeljno podporo odziva telesa na stres z eno kapsulo. Ta poleg vitaminov skupine B vsebuje še vitamin C in magnezij. Nadstandardna formulacija B-complex pa vsebuje najboljše kemijske oblike vitaminov skupine B, adaptogena zelišča za dodatno podporo telesa pri povečanih psihičnih in fizičnih obremenitvah, vitamin C ter aminokislino L-teanin, ki lahko poveča koncentracijo in umirjenost. Oba izdelka lahko pripomoreta k boljšemu odzivu telesa na stres. Izberite tistega, ki bolj ustreza vašim zahtevam in ciljem.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.