Vegan D3

50 µg/2000 IE veganskega vitamina D3 iz lišaja

Prehransko dopolnilo, 90 kapsul
(1 kapsula/dan)

Sestavine

NORDBO Veganski D3 vsebuje vitamin D3 in olje MCT iz kokosa. Olje MCT je dodano za optimalno absorpcijo vitamina D. Vsaka kapsula vsebuje 50 µg/2000 IE vitamina D3 (holekalciferol), pridobljenega iz lišaja. Vitamin D3 nastaja v koži, ko je ta izpostavljena sončni svetlobi. Med jesenskim in zimskim časom se vsakomur priporoča dodajanje vitamina D, da bi se izognili pomanjkanju. Vitamin D spodbuja normalno delovanje imunskega sistema, normalno delovanje mišic in normalno strukturo kosti. Izdelan na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

Trenutno ni na zalogi.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Najbolj poznana funkcija vitamina D je ravno uravnavanje homeostaze kalcija in fosforja v telesu, ki imata pomembno vlogo pri normalni mineralizaciji kosti in zob.

Pomanjkanje vitamin D je povezano z bolečinami v mišicah in občutkom utrujenosti, pri otrocih pa lahko vodi v nepravilen razvoj kosti (rahitis). Poleg tega je pomanjkanje vitamina D povezano z nepravilno mineralizacijo zob, zaradi česar so le-ti bolj dovzetni za poškodbe in nastanek zobne gnilobe.

Vedno več znanstvenih raziskav povezuje pomanjkanje vitamina D z večjo dovzetnostjo za bolezni dihal in slabši potek avtoimunskih bolezni.

Spodbujanje normalnega deljenja celic v telesu je pomembem dejavnik pri zmanjšanju tveganja za nekontrolirano delitev celic, ki je med drugim značilna za rast tumorjev.

grafika_scaled

Ali ste vedeli?

Pogosto pomanjkanje

Nacionalna raziskava kaže, da kar okrog 80% odraslih prebivalcev Slovenije v jesensko zimskem obdobju ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D, skoraj 40% pa jih ima celo hudo pomanjkanje.

TI + Vitamin D3

ZA KOGA

Za vse odrasle, ki želijo krepiti imunski sistem in zmanjšati utrujenost. Pomanjkanje vitamina D je izredno pogosto, zato ga obvezno dodajajte v jesensko-zimskem obdobju.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi, ki vsebuje maščobe, saj bo tako absorpcija vitamina D optimalna.​

kolicina
KOLIKO

1 kapsula dnevno

KAKO

Zaužijte z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Je dodajanje vitamina D nujno in varno?

Dodajanje vitamina D je uradno priporočljivo za vse v jesenskem in zimskem obdobju, ne glede na vašo izpostavljenost soncu tekom poletja. Dodajati pa ga morate tudi skozi vse leto, če ste dlje časa v zaprtih prostorih, imate temnejšo polt, ste noseči ali dojite. Naša formula zagotavlja 2.000 IE (50 µg) veganskega vitamina D na kapsulo, kar je povsem varen in priporočljiv dnevni odmerek.

Ali lahko dobim dovolj vitamina D iz prehrane?

Le 10 % dnevnega vnosa vitamina D lahko dobite iz mesa, mastnih rib, mlečnih izdelkov in jajc. Vendar če se izogibate hrani, pridobljeni iz živalskih virov, ne boste zaužili zadostne količine vitamina D. Preostalih 90 % lahko dobite bodisi z izpostavljenostjo sončnim žarkom bodisi s prehranskim dopolnilom.

Poleti sem veliko na soncu. Ali vseeno potrebujem D vitamin?

Seveda. Zaloge vitamina D, ki smo ga sintetizirali in skladiščili tekom poletja, se pri večini populacije porabijo že pred koncem jeseni.

Kako vem, ali mi primanjkuje vitamina D?

Zgodnji simptomi pomanjkanja vitamina D so utrujenost, bolečine v mišicah in sklepih, tesnoba in depresija.  Vendar lahko o pomanjkanju vitamina D govorimo šele, ko je to potrjeno z izvidom laboratorijskega odvzema krvi.

Kakšna je razlika med veganskim vitaminom D in vitaminom D živalskega izvora?

Njuna absorpcija v črevesju in uporaba v telesu je enaka, razlikujeta pa se glede na vir vitamina D. Glavna prednost veganskega vitamina D je dejstvo, da ni pridobljen iz ovčje volne, temveč iz lišaja. Pri vitaminih D živalskega izvora namreč žal pogosto ne vemo, v kakšnih pogojih živijo živali vključene v pridobivanje vitamina D.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Katera živila so bogata z vitaminom D?

Ribje olje iz jeter trske, losos, sardine, navadni tun, potočna postrv, jajca, maslo in margarina obogatena z vitaminom D.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.