Vitamin C 500 mg

Nova generacija vitamina C uporablja visoko biološko uporabni PureWay-C™ za najboljšo obrambo, vzdrževanje in obnovo sistema

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(1–2 kapsuli/dan)

Sestavine

Redni vsakodnevni vnos vitamina C je nujen za obnovo celic, antioksidativno zaščito in spodbujanje normalnega delovanja imunskega sistema. Visoka raven stresa, neuravnotežena prehrana in vse večja izpostavljenost toksinom iz okolja povečujejo našo potrebo po tem tako pomembnem vitaminu. Ta napredna formula uporablja PureWay-C™, visoko biološko uporabno obliko vitamina C, ki omogoča optimalno absorpcijo in zadrževanje v krvnem serumu. Z vključitvijo brusnice, ki je polna polifenolov, je zagotovljena še dodatna sinergijska podpora ter spodbuda splošnega hormetičnega učinka.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Zakaj je NORDIQ Vitamin C nekaj posebnega?

Visoki odmerki vitamina C značilno lahko povzročajo prebavne težave, kot so razdražen želodec, slabost, zgaga, epigastrične bolečine, želodčne krče ali drisko. Študije narejene s PureWay-C™ pa ne kažejo nobenih škodljivih posledic pri višjih odmerkih.

PureWay-C™

 
Se klinično dokazano v vseh primerjevalnih raziskovalnih študijah hitreje absorbira in ostane dlje v telesu v primerjavi z bolj tradicionalnimi oblikami vitamina C. To pomeni, da tudi bolje stimulira izraščanje nevritov, pospešuje celjenje ran, izboljša zaščito imunskega sistema in se močneje bori proti prostim radikalom.

Vitamin C

 
prispeva k imunski zaščiti s podporo različnih celičnih funkcij prirojenega in pridobljenega imunskega sistema. Vitamin C je znan po spodbujanju biosinteze kolagena, zato igra pomembno vlogo pri zdravju in vzdrževanju kože in hrustanca. Poleg tega pripomore k normalni ravni energije ter k normalni kognitivni funkciji, formaciji kosti, zob in dlesni.

Citrusni bioflavonoidi

 
Delujejo sinergijsko, torej povečajo antioksidativno kapaciteto PureWay-C™, ščitijo vitamin C pred oksidacijo in pripomorejo k njegovi absorpciji v prebavilih.

Maščobne kisline (iz naravnega vira)

 
Spodbujajo kinetiko celične absorpcije vitamina C, kar izboljša njegovo absorpcijo in porazdelitev po žilah ter s tem pospeši vnos vitamina C v celice imunskega sistema (limfocite T).

Brusnica

 
Je bogata s polifenoli in zagotavlja dodatno hormetično podporo. Sinergijsko deluje s citrusnimi bioflavonoidi in z antioksidativnim delovanjem pripomore h kontroli oksidativnega stresa ter podpre procese detoksikacije v telesu.
Vitamin-C_00000_scaled

Ali ste vedeli?

PureWay-C™ ima visoko antioksidativno delovanje, kar pomeni, da reagira s prostimi radikali, še preden bi le-ti s povzročitvijo oksidativnega stresa uspeli poškodovati naše celice in genetski material.

Oblika vitamina C PureWay-C™ ima večjo sposobnost za zmanjšanje ravni vnetja v telesu ter za zmanjšanje količine oksidiranih delcev LDL-holesterola, ki so povezani z nastankom ateroskleroze, kot večina preostalih oblik vitamina C na trgu.

TI + Vitamin C 500 mg

ZA KOGA

Za tiste, ki želijo okrepiti funkcije, ki jih ima vitamin C v telesu. Vitamin C je potreben za normalno delovanje imunskega sistema, za močno kostno strukturo, za tvorbo kolagena (tako v koži kot v sklepih) in za preprečevanje oksidativnega stresa v celicah.

KDAJ

Priporočamo zjutraj ob jedi. Če boste uživali več kapsul dnevno, jih razporedite čez dan (npr. 1 kapsula zjutraj, 1 kapsula zvečer)

kolicina
KOLIKO

1 – 2 kapsuli

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

Kapsulo lahko tudi zlahka odprete in po želji vsebino vmešate v hrano ali pijačo.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Lahko jemljem ta izdelek med nosečnostjo in dojenjem?

Kljub visoki kvaliteti prehranskega dopolnila se njegovo uživanje nosečnicam brez predhodnega posveta z osebnim zdravnikom odsvetuje, saj je učinek zelišč na nosečnost še premalo raziskan. Prehransko dopolnilo pa lahko varno uživate med dojenjem za podporo energije, imunskega sistema, zdrave kože in hitrejšega okrevanja po porodu.

Je izdelek primeren tudi za otroke?

Da. Otroci bodo z njim dobili dodatno imunsko podporo, ki je sploh koristna v zimskih mesecih. Dodajanje vitamina C se svetuje tudi pri tistih otrocih, ki so izbirčni jedci in z vsakodnevno prehrano ne vnesejo dovolj vitamina C. Otrok med 4-12. letom lahko zaužije do 2 kapsuli/teden. Vsebino vsake kapsule razdelite na 2-3 odmerke in en odmerek otroku vmešajte v mrzlo hrano ali pijačo (npr. v jabolčni sok ali jogurt). Otroci starejši od 12. let lahko sledijo priporočilom za odrasle.

Lahko vzamem več kot eno priporočeno dozo izdelka dnevno?

Priporočena dnevna količina znaša 1-2 kapsuli, vendar lahko ob izčrpanosti, utrujenosti ali z željo po podpori pri zdravljenju in okrevanju, odmerek povečate na 3-4 kapsule dnevno, dokler se ne počutite bolje.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Kako se Nordiq Vitamin C razlikuje od večine vitaminov C na trgu?

Nordiq Vitamin C vsebuje izjemno učinkovito PureWay-C™ obliko vitamina C, ki ne draži želodca in ima boljšo absorpcijo in zadrževanju v telesu, kot preostale oblike vitamina C. Poleg tega vsebuje še fitohranila, ki dodatno izboljšajo njegovo učinkovitost.

Katera so živila bogata s vitaminom C?

Šipek, čili in pekoče paprike, rumena paprika, črni ribez, timijan, peteršilj, špinača, ohrovt, kivi, brokoli, jagode, limone, pomaranče

Mi lahko poveste kaj več o kvaliteti Nordiq prehranskih dopolnil?

Seveda. Vsa Nordiq prehranska dopolnila vsebujejo zgolj zelišča najvišje kvalitete ter bioaktivne, naravne oblike vitaminov. Če je možno, so zelišča pridelana na ekološki način in izvirajo iz Skandinavije.

Proizvodnja Nordiq prehranskih dopolnil poteka v Evropski uniji in ima certifikat GMP (certifikat dobre proizvodne prakse) ter vzpostavljen sistem HACCP (analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk), ki zagotovi varnost in neoporečnost vseh sestavin ter proizvodnih procesov. Poleg tega so vse sestavine gensko nespremenjene in primerne za vegane.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.