Vitamin C & Cink

Visoko dozirana vitamin C in cink z bazičnim pH-jem in visoko biološko uporabnostjo

Prehransko dopolnilo, 100 kapsul
(1-2 kapsuli/dan)

Sestavine

NORDBO Vitamin C & Cink združuje dve pomembni komponenti za imunski sistem: vitamin C, ki je močan antioksidant, in cink, ki je potreben v več kot 300 encimih za delovanje telesa. Veganske kapsule vsebujejo vitamin C v obliki  kalcijevega askorbata in cink v obliki cinkovega pikolinata. Kalcijev askorbat je oblika vitamina C z bazičnim pH-jem, ki se lahko absorbira in je primeren za občutljiv želodec. Ta oblika naravno vsebuje majhen odmerek kalcija. Cinkov pikolinat pomeni, da je cink vezan na pikolinsko kislino, kar olajša absorpcijo v telo. Vitamin C in cink spodbujata normalno delovanje imunskega sistema in ščitita pred oksidativnim stresom. Poleg tega prispevata k normalnemu kislinsko-baznemu ravnotežju v telesu. Izdelek je narejen na Švedskem in ima certifikat I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Vitamin C spodbuja nastanek in delovanje nekaterih celic imunskega sistema, kar zmanjša možnost za okužbe dihal in sistemske okužbe ter skrajša trajanje navadnega prehlada pri otrocih in odraslih. Cink sodeluje pri razvoju in aktivaciji celic imunskega sistema ter zmanjša reprodukcijo nekaterih virusov v telesu.

Oksidativni stres je posledica okoljskih dejavnikov in normalnih metabolnih procesov v telesu, ki vodijo v nastanek celicam škodljivih visoko reaktivnih prostih radikalov.

Cink v telesu sodeluje v več kot 1000 encimskih reakcijah, sodeluje pri sintezi in oblikovanju proteinov ter igra vlogo pri razvoju in rasti celic kože (keratinocit). Pomanjkanje cinka, do katerega bolj pogosto pride pri ljudeh, ki uživajo malo ali nič izdelkov živalskega izvora, lahko vodi v razvoj ali poslabšanje različnih kožnih bolezni. Vitamin C pa pripomore k normalni sintezi kolagena, ki je pomembna za zdravje kože.

Na kvaliteto gamet lahko pozitivno vpliva zadosten vnos antioksidantov z uravnoteženo prehrano in prehranskimi dopolnili. Vitamin C deluje kot antioksidant, kar pomeni, da reagira s prostimi radikali še predno bi le-ti dosegli naše celice in jih poškodovali. Cink pa sodeluje pri sintezi endogenih (tj. telesu lastnih) antioksidantov. Poleg tega cink podpira tudi vzdrževanje normalne ravni testosterona v telesu, ki igra pomembno vlogo pri plodnosti moških in žensk.

C-+-Zink-50-kap_00000_FINAL_scaled

Ali ste vedeli?

Prednosti kalcijevega askorbata

Številna dopolnila vitamina C vsebujejo askorbinsko kislino, ki je kisla in lahko draži  želodec. Mi namesto tega uporabljamo kalcijev askorbat, blažjo obliko vitamina C z višjo pH-vrednostjo, ki je primerna za občutljiv želodec tudi pri visokih odmerkih.

TI + Vitamin C & Cink

ZA KOGA

Za vse, ki želijo okrepiti funkcije, ki jih imata vitamin C in cink v telesu. Vitamin C in cink sta potrebna za normalno delovanje imunskega sistema, za močno kostno strukturo in za preprečevanje oksidativnega stresa v celicah.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi.

kolicina
KOLIKO

1-2 kapsuli na dan

KAKO

Zaužijte z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Imam občutljiv želodec. Ga bom s tem izdelkom razdražil?

Ne. Nordbo Vitamin C vsebuje kalcijev askorbat, blažjo obliko vitamina C z višjo pH-vrednostjo, ki je primerna za občutljiv želodec tudi pri visokih odmerkih.

Lahko vzamem več kot eno kapsulo dnevno?

Priporočena dnevna količina je ena do dve kapsuli, vendar če se počutite izčrpani, utrujeni ali potrebujete podporo pri zdravljenju in okrevanju, lahko dnevni odmerek povečate na 3 kapsule, dokler se ne počutite bolje.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Kakšna je razlika med Nordbo Vitamin C in Nordbo Vitamin C & cink?

Nordbo Vitamin C je v prahu in vsebuje samo vitamin C.

Katera so živila bogata s C vitaminom?

Šipek, čili in pekoče paprike, rumena paprika, črni ribez, timijan, peteršilj, špinača, ohrovt, kivi, brokoli, jagode, limone, pomaranče.

Katera so živila bogata s cinkom?

Ostrige, indijski oreščki, soja, črn fižol, pusta govedina, kakav, leča, jajce, arašidi.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.