Vitamin D3

Močna podpora imunskemu sistemu z vitaminom D na rastlinski osnovi

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(1 kapsula/dan)

Sestavine

Ta veganska formula zagotavlja trajnostno pridobljen vitamin D3 iz lišaja. To je »sončni vitamin«, dodajanje katerega prispeva k ohranjanju zdravih kosti, mišic in normalno delujočega imunskega sistema. Vsebuje tudi organsko divjo gobo čaga – domorodno gobo v nordijskih gozdovih – ki so jo združili z organskimi listi ohrovta in tako ustvarili mešanico NORDIQ Hormetic, ki ima veliko vsebnost hranil in telesu nudi dodatno sinergijsko podporo.

NORDIQ Vitamin D3 trenutno ni na zalogi.

Če želite, da vas obvestimo takoj, ko bo izdelek ponovno na zalogi v spodnje polje vnesite vaš elektronski naslov.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO
FairTrade
HORMEZA
Organic
LIOFOLIZACIJA

Zakaj je Vitamin D3 nekaj posebnega?

Zelo učinkovit odmerek v višini 50 μg (2000 IU) po priporočilih vodilnih strokovnjakov iz raziskav o vitaminu D.

Vitamin D3

 
Je veganski in trajnostno pridobljen, saj izvira iz lišajev (in ne iz ovčje volne).

Goba čaga

 
Raste na brezah v neokrnjenih finskih gozdovih. Bogata je s polisaharidi in betaglukani, ki spodbujajo normalno delovanje imunskega sistema, kot tudi druga ugodna fitohranila. Goba čaga je zelo močan antioksidant in zavzema prvo mesto na lestvici ORAC, ki klasificira rastline in gobe po antioksidativni vrednosti.

Ohrovt

 
Je poln blagodejnih fitohranil, kot sta lutein, klorofil in polifenoli, vsebuje pa tudi vitamine in minerale.

Hormetični učinek rastlin

 

Aktivira imunski sistem ter podpre procese detoksikacije in proizvajanje energije v telesu na povsem naraven način. Več o hormezi preberite tukaj.

d3_grafika_new

Ali ste vedeli?

Ker na območju Slovenije sonce med oktobrom in majem ne sije pod pravim kotom ter sončna svetloba takrat sestoji iz izredno malo UVB žarkov, je sinteza vitamina D v koži v tem obdobju prenizka za vzdrževanje zadostne ravni vitamina D v telesu. Iz tega razloga je priporočeno dodajanje vitamina D s prehranskim dopolnilom.

Pomanjkanje vitamina D se kaže z občutkom utrujenosti, šibkosti in bolečinami v mišicah ter poslabša mineralno kostno gostoto, stanje kožnih bolezni, potek avtoimunskih bolezni, motenj razpoloženja in poveča verjetnost za okužbe dihal. Raziskave so pokazale, da odrasli, ki imajo pomanjkanje vitamina D, pogosteje zbolijo za prehladom in gripo.

TI + Vitamin D3

ZA KOGA

Za vse odrasle, ki želijo krepiti imunski sistem in zmanjšati utrujenost. Pomanjkanje vitamina D je izredno pogosto, zato ga obvezno dodajajte v jesensko-zimskem obdobju.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi, ki vsebuje maščobe, saj bo tako absorpcija vitamina D optimalna.

kolicina
KOLIKO

1 – 2 kapsuli

Za največjo absorpcijo hranil vzemite po eno kapsulo ob vsakem večjem obroku (zajtrk, kosilo in večerja)

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

Kapsulo lahko tudi zlahka odprete in po želji vsebino vmešate v hrano ali pijačo.

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Je dodajanje vitamina D nujno in varno?

Dodajanje vitamina D je uradno priporočljivo za vse v jesenskem in zimskem obdobju, ne glede na vašo izpostavljenost soncu tekom poletja. Dodajati pa ga morate tudi skozi vse leto, če ste dlje časa v zaprtih prostorih, imate temnejšo polt, ste noseči ali dojite. Naša formula zagotavlja 2.000 IE (50 µg) veganskega vitamina D na kapsulo, kar je povsem varen in priporočljiv dnevni odmerek.

Ali lahko dobim dovolj vitamina D iz prehrane?

Le 10 % dnevnega vnosa vitamina D lahko dobite iz mesa, mastnih rib, mlečnih izdelkov in jajc. Vendar če se izogibate hrani, pridobljeni iz živalskih virov, v telo ne boste vnesli zadostne količine vitamina D. Preostalih 90 % lahko dobite bodisi z izpostavljenostjo sončnim žarkom bodisi s prehranskim dopolnilom. Prehranski viri vitamina D3 so ribje olje iz jeter trske, losos, sardine, navadni tun, potočna postrv, jajca, maslo in margarina obogatena z vitaminom D.

Poleti sem veliko na soncu. Ali vseeno potrebujem D vitamin?

Seveda. Zaloge vitamina D, ki smo ga sintetizirali in skladiščili tekom poletja, se pri večini populacije porabijo že pred koncem jeseni.

Kako vem, da mi primanjkuje vitamina D?

Zgodnji simptomi pomanjkanja vitamina D so utrujenost, bolečine v mišicah in sklepih, tesnoba in depresija.  Vendar lahko o pomanjkanju vitamina D govorimo šele, ko je to potrjeno z izvidom laboratorijskega odvzema krvi.

Kakšna je razlika med NORDBO vitaminom D3 in Nordiq vitaminom D3?

Oba sta veganskega izvora, saj sta pridobljena iz lišaja, ne iz ovčje volne. Razlikujeta se v sestavi. NORDBO vitaminu D3 niso dodana zelišča, zato je primeren tudi za nosečnice. Nordiq vitamin D3 pa vsebuje še blagodejno gobo čago in ohrovt. Kljub visoki kvaliteti prehranskega dopolnila Nordiq vitamin D3 je njegovo uživanje nosečnicam brez predhodnega posveta z osebnim zdravnikom odsvetovano, saj je učinek zelišč na nosečnost še premalo raziskan. Uživanje obeh pa je brez dvoma varno za doječe ženske.

Kakšna je razlika med veganskim vitaminom D in vitaminom D živalskega izvora?
Njuna absorpcija v črevesju in uporaba v telesu je enaka, razlikujeta pa se glede na vir vitamina D. Glavna prednost veganskega vitamina D je dejstvo, da ni pridobljen iz ovčje volne, temveč iz lišaja. Pri vitaminih D živalskega izvora namreč žal pogosto ne vemo, v kakšnih pogojih živijo živali vključene v pridobivanje vitamina D.
Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna. Bodite pozorni le na količino vašega skupnega dnevnega vnosa vitamina D3, če sočasno uživate še prehransko dopolnilo Nordiq Multi Nutrient, ki prav tako vsebuje manjšo količino vitamina D3.

Mi lahko poveste kaj več o kvaliteti Nordiq prehranskih dopolnil?

Seveda. Vsa Nordiq prehranska dopolnila vsebujejo zgolj zelišča najvišje kvalitete ter bioaktivne, naravne oblike vitaminov. Če je možno, so zelišča pridelana na ekološki način in izvirajo iz Skandinavije.

Proizvodnja Nordiq prehranskih dopolnil poteka v Evropski uniji in ima certifikat GMP (certifikat dobre proizvodne prakse) ter vzpostavljen sistem HACCP (analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk), ki zagotovi varnost in neoporečnost vseh sestavin ter proizvodnih procesov. Poleg tega so vse sestavine gensko nespremenjene in primerne za vegane.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.