LactiKvinna

Visoko doziran probiotik za ženske s širokim spektrom probitičnih sevov

Prehransko dopolnilo, 30 kapsul
(1 kapsula/dan)

Sestavine

NORDBO LactiKvinna (prevod: LactiŽenska) je visoko koncentriran mlečnokislinski izdelek s širokim spektrom sevov – vsaka kapsula vsebuje kar 50 milijard bakterij iz 11 sevov. Izdelek je namenjen splošnemu in vaginalnemu zdravju žensk in zato vsebuje kar 90 % laktobacilov. Poleg tega kapsule vsebujejo prebiotike in bazični vitamin C, ki pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema. Kapsule (DRCaps®) so patentirane in ščitijo vsebino pred želodčno kislino, da se dobre bakterije prenesejo v črevesje. Ne vsebuje laktoze, mleka ali glutena. Izdelan na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

Izdelek trenutno ni na zalogi.

Če želite, da vas obvestimo takoj, ko bo izdelek ponovno na zalogi v spodnje polje vnesite vaš elektronski naslov.

GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Bakterijska in glivična vaginalna vnetja so posledica negativne spremembe v sestavi vaginalne mikrobiote. V zdravi vaginalni mikrobioti prevladujejo bakterije rodu Lactobacillus, ki ščitijo vaginalno sluznico pred okužbami s patogenimi mikroorganizmi s sintezo protimikrobnih snovi. Vnetje sečil se prav tako začne s spremenjeno sestavo mikrobiote v sečnici. Na njene stene so pri vnetju sečil namreč pritrjeni patogeni mikroorganizmi.

Uživanje probiotičnih bakterijskih sevov lahko pripomore k regulaciji gostiteljevih maščobnih zalog. Znano je, da je črevesne mikrobiota debelih ljudeh boljša pri izkoriščanju energije iz zaužite hrane, kar lahko poveča posameznikovo verjetnost za debelost. Z uživanjem prebiotičnih bakterijskih sevov lahko pripomoremo k normalni sestavi črevesne mikrobiote, ki igra vlogo tudi pri daljšem občutku sitosti.

LactiKvinna je prehransko dopolnilo razvito z mislijo na zmanjšanje pojavnosti neprijetnih vnetij in izboljšanje kakovosti življenja mnogih žensk. Vsebuje izjemno visoko dozo probiotičnih bakterijskih sevov, iz katerih sestoji normalna mikrobiota ureogenitalnega trakta pri ženskah, ter prebiotik inulin, ki spodbuja rast in aktivnost koristnih bakterij. Iz tega razloga lahko dodajanje LactiKvinna pripomore k odstranitvi patogenih mikroorganizmov iz sluznic ureogenitalnega trakta, saj bakterije rodu Lactobacillus tekmujejo za vezavna mesta na sluznici s patogenimi mikroorganizmi in tako pripomorejo k ponovni vzpostavitvi in k vzdrževanju normalne mikrobiote v ureogenitalnem traktu.

Disbioza črevesne mikrobiote, za katero je značilna negativna sprememba v črevesni mikrobioti, je pogosto povezana z razvojem in poslabšanjem kožnih bolezni. Z dodajanjem probiotičnih bakterijskih sevov lahko pripomoremo k ponovni vzpostavitvi normalne sestave črevesne mikrobiote in s tem izboljšamo stanje kožnih bolezni, kot so akne, rozacea, luskavica in atopijski dermatitis.

LactiKvinna_00000_FINAL_scaled

Ali ste vedeli?

Prebavni sistem vsebuje približno 80 % celic imunskega sistema, zaradi česar je bakterijska flora pomembna za obrambo telesa. Bakterije vrste Lactobacillus pomagajo telesu proizvajati obrambne celice, protitelesa in signalne snovi, kar pomeni, da lahko telo hitreje nevtralizira neugodne bakterije in viruse.

Zakaj za ženske?

Zdravo črevesje vsebujejo velik delež dobrih bakterij, večinoma laktobacilov, zato je kar 90 % bakterij v izdelku NORDBO LactiKvinna laktobacilov različnih sevov. Neuravnoteženost ureogenitalne mikrobiote lahko povzroči različne težave, kot so suhost in srbenje nožnice ter boleče uriniranje, medtem ko uravnotežena mikrobiota nudi naravno zaščito pred vnetji.

Kako lahko zagotavljamo 50 milijard bakterij?

V kapsulah je v času proizvodnje kar 100 milijard bakterij, tako da jih je ob izteku roka trajanja najmanj 50 milijard. Bakterije ščiti patentirana kapsula DRCaps®, ki omogoča, da lahko izdelek hranimo pri sobni temperaturi.

TI + LactiKvinna

ZA KOGA

Za ženske, ki imajo iz kateregakoli razloga porušeno črevesno ravnovesje (disbiozo) in/ali želijo izboljšati vaginalno zdravje in zdravje sečil.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi

kolicina
KOLIKO

1 kapsula dnevno

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za maksimalen učinek priporočamo uživanje z Nordbo PreFlora.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo in vlago.

Shranjevanje v hladilniku podaljša rok trajanja.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z antibiotiki ali drugimi zdravili?

Lahko, vendar priporočamo, da najprej zaključite zdravljenje z antibiotiki.

Koliko časa moram uživati LactiKvinna?

V črevesju bakterije preživijo kratek čas, zato jih je treba uživati dlje časa, sicer od njih ne bo kaj dosti koristi. Za uspešno poselitev črevesja in sluznic z mlečnokislinskimi bakterijami svetujemo, da probiotik uživate vsaj 2 meseca. Tudi dolgoročno dodajanje probiotika je varno in koristno kot preventiva pred ponovitvijo vaginalnega vnetja ali vnetja mehurja in za splošno zdravje črevesne flore.

Kako sem lahko prepričana, da bodo probiotični bakterijski sevi prišli do črevesja?

Inovativne kapsule DRCaps® ščitijo mikrobiološke kulture v kapsuli pred močno želodčno kislino, da bakterije preživijo pot do črevesja, kjer imate od njih maksimalne koristi.

Kaj je inulin v izdelku?

Inulin je prebiotik – prehranska vlaknina, ki probiotikom služi kot vir energije, da se ti lahko pritrdijo na črevesno steno, se razmnožujejo in aktivno sodelujejo pri metabolizmu. Probiotiki za svojo rast in delovanje namreč potrebujejo vir hranil – prebiotike.

Kdaj je najboljše, da uživam LactiKvinna?

Kadarkoli vam odgovarja. Svetujemo pa, da prehransko dopolnilo zaužijete ob jedi s kozarcem vode.

Lahko izdelek res hranim na sobni temperaturi?

Seveda. Bakterije ščiti patentirana rastlinska kapsula DRCaps®, ki omogoča, da lahko izdelek hranimo pri sobni temperaturi. Poskrbite le, da bo pokrovček dobro zaprt in izdelek umaknjen od neposredne sončne svetlobe ter vlage.

Je izdelek primeren za otroke?

Da, dodajanje LactiKvinna je varno in koristno tudi pri otrocih, ki imajo pogosta vnetja sečil.

Otrokom do 12. leta svetujemo dodajanje 3-4 kapsul LactiKvinna/teden, starejši od 12. let naj sledijo priporočilom za odrasle. Kapsul ne odpirajte, saj so namenjene zaščiti probiotičnih sevov.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da.

Lahko izdelek hranim tudi v hladilniku?

Za razliko od večine podobnih prehranskih dopolnil, LaktiKvinna ni potrebno hraniti v hladilniku. Jim pa s shranjevanjem v hladilniku lahko podaljšate rok trajanja.

Katera so živila so sicer vir bakterijskih sevov z ugodnim delovanjem na črevesno mikrobioto?

To so živila proizvedena z bakterijsko fermentacijo, kot so jogurt, kefir, kislo zelje, kimči in kombuča.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.