LactiTotal

Visoko doziran probiotik s širokim spektrom probiotičnih sevov

Prehransko dopolnilo, 30 kapsul
(1 kapsula/dan)

Sestavine

NORDBO LactiTotal je visoko doziran probiotik s širokim spektrom probiotičnih sevov – vsaka kapsula vsebuje kar 50 milijard bakterij iz 12 sevov. Izdelek vsebuje tako bifidobakterije kot laktobacile. Poleg tega kapsule vsebujejo prebiotike in bazičen vitamin C, ki pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema. Kapsule (DRCaps®) so patentirane in ščitijo vsebino pred želodčno kislino, da se dobre bakterije prenesejo v črevesje. Ne vsebuje laktoze, mleka ali glutena. Izdelan na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Probiotični bakterijski sevi se najpogosteje uporabljajo ravno za odpravljanje diareje, ki je posledica spremenjene sestave črevesne mikrobiote in pogosto prisotnih patogenih mikroorganizmov. Poleg tega številne študije kažejo, da je uživanje probiotikov povezano z manjšim tveganjem za diarejo, ki je posledica jemanja antibiotikov. Obsežen pregled 35 študij pa je pokazal, da lahko določeni probiotični bakterijski sevi skrajšajo trajanje diareje v povprečju za 25 ur.

Vse več študij povezuje zdravje črevesja z razpoloženjem in duševnim zdravjem. Več znanstvenih študij je pokazalo, da lahko uživanje probiotičnih bakterijskih sevov iz rodu Bifidobacterium in Lactobacillus izboljša simptome tesnobe, depresije, obsesivno-kompulzivne motnje in ugodno vpliva na spomin.

Probiotični bakterijski sevi lahko pomagajo zmanjšati simptome črevesnih motenj, kot so ulcerozni kolitis, sindrom razdražljivega črevesja in nekrotizirajoči enterokolitis, z zmanjšanjem vnetja črevesne sluznice.

Probiotični bakterijski sevi lahko pripomorejo k normalnemu delovanju imunskega sistema in zavirajo rast škodljivih patogenih mikroorganizmov v črevesju. Dodajanje probiotikov lahko prav tako zmanjša verjetnost za okužbe dihal in skrajša njihovo trajanje.

Uživanje probiotičnih bakterijskih sevov lahko pripomore k regulaciji gostiteljevih maščobnih zalog. Znano je, da je črevesne mikrobiota debelih ljudeh boljša pri izkoriščanju energije iz zaužite hrane, kar lahko poveča posameznikovo verjetnost za debelost. Z uživanjem prebiotičnih bakterijskih sevov lahko pripomoremo k normalni sestavi črevesne mikrobiote, ki igra vlogo tudi pri daljšem občutku sitosti.

Disbioza črevesne mikrobiote, za katero je značilna negativna sprememba v črevesni mikrobioti, je pogosto povezana z razvojem in poslabšanjem kožnih bolezni. Z dodajanjem probiotičnih bakterijskih sevov lahko pripomoremo k ponovni vzpostavitvi normalne sestave črevesne mikrobiote in s tem izboljšamo stanje kožnih bolezni, kot so akne, rozacea, luskavica in atopijski dermatitis.

LactiTotal-30kaps_00000_FINAL_scaled

Ali ste vedeli?

90 % našega hormona sreče serotonina nastaja v črevesju. Kar se zgodi v črevesju vpliva na naše razpoloženje, koncentracijo in je lahko celo vzrok za depresijo.

Kako lahko zagotavljamo 50 milijard bakterij?

V kapsulah je v času proizvodnje kar 100 milijard bakterij, tako da jih je ob izteku roka trajanja najmanj 50 milijard. Bakterije ščiti patentirana kapsula DRCaps®, ki omogoča, da lahko izdelek hranimo pri sobni temperaturi.

TI + LactiTotal

ZA KOGA

Neravnovesje v črevesni mikrobioti je zelo razširjena težava sodobne družbe, zato veliko ljudi opaža ugodno delovanje prehranskih dopolnil s probiotičnimi bakterijskimi sevi. Izdelek je še posebej koristen za tiste, ki imajo prebavne težave ali so se zdravili z antibiotiki.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi

kolicina
KOLIKO

1 kapsula dnevno

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za maksimalni učinek priporočamo uživanje z Nordbo PreFlora.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo in vlago.

Shranjevanje v hladilniku podaljša rok trajanja.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ni priporočljivo za nosečnice in doječe matere. 

Pogosta vprašanja

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z antibiotiki ali drugimi zdravili?

Lahko, vendar priporočamo, da najprej zaključite zdravljenje z antibiotiki.

Koliko časa moram uživati LactiTotal?

V črevesju bakterije preživijo kratek čas, zato jih je treba uživati dlje časa, sicer od njih ne bo kaj dosti koristi. Za krepitev imunskega sistema je potrebno probiotične bakterijske seve uživati več mesecev; za preprečevanje driske ob jemanju antibiotikov pa nekje med enim in dvema tednoma.

Kako lahko vem, da bodo probiotični bakterijski sevi prišli do črevesja?

Inovativne kapsule DRCaps® ščitijo mikrobiološke kulture v kapsuli pred močno želodčno kislino, da bakterije preživijo pot do črevesja, kjer imate od njih maksimalne koristi.

Kaj je inulin v izdelku?

Inulin je prebiotik – prehranska vlaknina, ki probiotikom služi kot vir energije, da se ti lahko pritrdijo na črevesno steno, se razmnožujejo in aktivno sodelujejo pri metabolizmu. Probiotiki za svojo rast in delovanje namreč potrebujejo vir hranil – prebiotike.

Kdaj je najboljše, da jemljem probiotike?

Kadarkoli vam odgovarja. Svetujemo pa, da ga zaužijete ob jedi s kozarcem vode.

Kako lahko zagotavljate 50 milijard bakterij?

V kapsulah je v času proizvodnje kar 100 milijard bakterij, tako da jih je ob izteku roka trajanja najmanj 50 milijard. Bakterije ščiti patentirana rastlinska kapsula DRCaps®, ki omogoča, da lahko izdelek hranimo pri sobni temperaturi.

Lahko izdelek res hranim na sobni temperaturi?

Seveda. Bakterije ščiti patentirana rastlinska kapsula DRCaps®, ki omogoča, da lahko izdelek hranimo pri sobni temperaturi. Poskrbite le, da bo pokrovček dobro zaprt in izdelek umaknjen od neposredne sončne svetlobe ter vlage.

Je izdelek primeren za otroke?

Da, dodajanje LactiTotal je varno in koristno tudi pri otrocih, saj lahko pripomore k zmanjšanju pojavnosti okužb dihal, k izboljšanju stanja atopičnega dermatitisa, k zmanjšanju napihnjenosti in k skrajšanju trajanja driske, ki je posledica antibiotičnega zdravljenja ali okužbe.

 

Otrokom do 12. leta svetujemo dodajanje 3-4 kapsul Lacti Total/teden, starejši od 12. let naj sledijo priporočilom za odrasle. Z namenom skrajšanja trajanja driske lahko otrok zaužije 1 kapsulo/dan do normalne frekvence odvajanja blata. Kapsul ne odpirajte, saj so namenjene zaščiti probiotičnih sevov.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Za razliko od večine podobnih prehranskih dopolnil, LactiTotal ni potrebno hraniti v hladilniku. Jim pa s shranjevanjem v hladilniku lahko podaljšate rok trajanja.

Katera so živila so sicer vir bakterijskih sevov z ugodnim delovanjem na črevesno mikrobioto?

To so živila proizvedena z bakterijsko fermentacijo, kot so jogurt, kefir, kislo zelje, kimči in kombuča.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.