ZAUŽIJETE DOVOLJ MAGNEZIJA?

Študije so pokazale, da večina ljudi ne zaužije dovolj magnezija. Niti redki ljudje, ki uživajo ustrezna živila. Le-ta so zaradi intenzivnega kmetijstva ter uporabe umetnih gnojil in pesticidov danes osiromašena esencialnih hranil. Dodatno lahko imate še večje pomanjkanje, če uživate več soli, beljakovin, kofeina in alkohola ali uporabljate zdravila kot so diuretiki, antibiotiki … itn.

Kako prepoznate pomanjkanje? Če opažate:
– trzanje vek in mišic, ali mišični krči (pogosto tudi ponoči)
– utrujenost in pomanjkanje energije
menstrualni krči
– težave s spanjem
– pogosti glavoboli ali migrene
– povišan krvni tlak
– motnje v srčnem ritmu
– povišan krvni sladkor
– tesnobo in depresijo

RAZLIČNE OBLIKE in ZAVAJANJA

Najslabša, a zaradi nižje cene precej pogosta oblika, je magnezijev oksid. Ta ima v črevesju zgolj približno 10% absorpcijo, stranski učinek je napenjanje in driska. Popularna sta še klorid in citrat, tudi cenejši obliki. Imata boljšo stopnjo absorpcije kot oksid, a citrat lahko prav tako povzroča prebavne težave in je primeren ob nižjem doziranju.

Za učinkovitost bodo veliko bolj uspešne oblike z višjo biološko razpoložljivostjo. To so magnezijev malat, laktat in seveda bisglicinat.
Magnezijev bisglicinat je ena od oblik magnezija, ki se v telesu najbolj učinkovito absorbira, ne povzroča prebavnih težav in nima stranskih učinkov kot cenejše oblike.

NORDBO Instantni magnezij, Pure magnesium, Stress Essentials in NORDIQ Trojni magnezij + ašvaganda in vsebujejo nadstandardne oblike magnezija z visoko biorazpoložljivostjo.

KLJUČEN ZA ZDRAVJE

Magnezij sodeluje v več kot 300 kemijskih reakcijah v telesu in ima veliko vlogo pri skoraj vseh pomembnih funkcijah. Tudi pri:
– vzdrževanju normalnega srčnega ritma in krvnega tlaka
– popravilu poškodovanega dednega materiala
– zdravju mišic, kosti in živčevja
– kontroli vnetnih procesov
– odzivnosti celic na inzulin
– močno vpliva tudi na utrujenost ter izčrpanost itn.

NE LE BESEDE, RESNIČEN UČINEK!

Kot že pri mnogih naših izdelkih, o učinkovitosti našega magnezija govorijo izkušnje naših uporabnikov, ne le besede na papirju.
Resnični ljudje, resnični rezultati!

Previous
Next

NEPOSREDNA PRIMERJAVA: PONOSNI NA VRHUNSKO KAKOVOST!

Izjemno smo ponosni na visoko kakovost brez nepotrebnih aditivov. Tukaj je primerjava vsebnosti in sestave NORDBO Instant magnezij ter dejanskega konkurenčnega izdelka na trgu.

primerjava_nordbo_instant_magnezij_in_ostali_vitaminklinik

DRUŽNO DO VEČJEGA UČINKA

Skupaj s strokovnjaki smo sestavili različne pakete, ki smiselno ter strokovno utemeljeno združujejo izdelke. Magnezij lahko namreč v kombinaciji s temi doseže še večji učinek na mnogih področjih. Kakovosten spanec, menstrualni krči, glavobol, energija …
Spoznajte jih!

Na kaj še biti pozoren pri izbiri magnezija, ki v veliko primerih vsebuje ogromno aditivov, umetnih barvil, umetnih sredstev proti strjevanju, zgoščevalcev in celo sladkorja, lahko preberete v izvrstnem blogu naše strokovnjakinje.
BLOG najdete tukaj.

Če potrebujete pomoč pri izbiri optimalnega izdelka z magnezijem za vas, nam lahko tudi pišete na svetovanje@vitaminklinik.si.