POSEBNI POPUSTI % s kodo AKTIVNI12 v kategoriji “šport”

Nelagodje po obrokih? Obstaja rešitev.

Vzrok za napihnjenost po obroku lahko leži v individualni intoleranci na neko živilo, pogosto pa je razlog za napihnjenost tudi prevelik volumen zaužitega obroka ter hitro prehranjevanje, pri katerem pozornost posvečamo televiziji ali telefonu, namesto zavestnemu prehranjevanju. Če opazite pogosto napihnjenost in prebavne težave po obrokih, svetujemo obisk osebnega zdravnika, saj gre lahko za kronično vnetno črevesno bolezen ali sindrom razdražljivega črevesja.

Si, kar absorbiraš

Vendar si lahko ne glede na razlog za napihnjenost in prebavne težave pomagate z uživanjem prebavnih encimov in nekaterih zelišč, ki sestavljajo premišljeno zasnovano prehransko dopolnilo Digestive Complex, ki vsebuje le kakovostne sestavine brez aditivov. Sestoji iz veganskih encimov, ki olajšajo razgradnjo maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov, kot je mlečni sladkor laktoza, ki mnogim povzroča prebavne težave. Ko so omenjena makrohranila razgrajena na osnovne gradnike, jih naše telo lahko absorbira in uporabi za lastne potrebe. Namesto dobro poznanega reka ‘‘Si, kar ješ’’, je namreč bolj pravilen rek ‘‘Si, kar absorbiraš.’’ Z izboljšano absorpcijo hranil iz hrane se zmanjša možnost za pomanjkanja hranil v telesu, kar pozitivno vpliva na počutje in raven energije. Poleg tega z uživanjem prebavnih encimov zmanjšamo verjetnost za prebavne težave in nelagodje po večjih, prazničnih obrokih.

Digestive Complex pa ne vsebuje le učinkovitih prebavnih encimov, temveč tudi blagodejna, sveže liofilizirana zelišča, kot so meta, koromač, ingver, artičoka in goba čaga. Meta in koromač zmanjšata verjetnost za krče in sproščata mišice prebavil. Ingver podpira sproščanje žolča, ki je nujen za razgradnjo in absorpcijo maščob, pri čemer sodeluje tudi artičoka. Goba čaga pa pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, ki je prav tako vpleten v delovanje črevesja.

Posledice izboljšane prebave zaužite hrane so zmanjšana pojavnost napihnjenosti, napenjanja, nelagodja in bolečin v trebuhu, kot tudi zmanjšana pojavnost zgage.  S časom izboljšana prebava in s tem izboljšana absorpcija hranil prispeva k zdravju kože, k povišani ravni energije in k boljšemu počutju. Stanje v črevesju je namreč povezano z delovanjem možganov, zato ni presenetljivo, da se mnogo ljudi z depresijo in tesnobo srečuje tudi s prebavnimi težavami.

K normalnemu delovanju prebavil največ pripomoremo z uravnoteženo prehrano, zadostnim vnosom tekočine, obladovanjem stresa, uživanjem hranilno bogatih rastlin in zelišč ter z rednim gibanjem, ki izboljša celo sestavo črevesne mikrobiote in poveča številčnost koristnih bakterij v črevesju. Pri vztrajnih prebavnih težavah pa lahko posežemo še po prebavnih encimih.

Z zaužitjem 1-2 kapsul Digestive Complex ob obroku lahko poskrbite za bolj lahkoten občutek in večjo raven energije po obroku.