TO NE SME BITI TABU!

Počasna prebava ali celo zaprtje je ena najpogostejših gastrointestinalnih težav na svetu. Po statističnih podatkih ima težave s tem kar do 50 % odraslih in do 20 % otrok, najbolj pa so dovzetne ženske in starejši.

VALENTININA IZKUŠNJA

Valentina je bila ena izmed mnogih, ki je imela težave s počasno prebavo ter zaprtjem. Pri njej se je težava pravzaprav pojavila že v otroških letih.

Z nami je odkrito spregovorila o področju, ki je za mnoge še zmeraj tabu.

Preverite, kako ji je pomagal Mage.

Play Video
Play Video

ZAKAJ JE MAGE EDINSTVEN?

Večina izdelkov proti zaprtju deluje odvajalno in draži črevesje, da povzroči reakcijo. To lahko poškoduje naravno funkcijo prebavil. Mage za razliko od mnogih ne draži, temveč podpira delovanje prebavil ter sčasoma delovanje celo izboljša. Ne vsebuje sestavin, ki povzročajo zasvojenost, in deluje vlažilno na sluznico prebavil. Ker je izdelek povsem naraven ter ne vsebuje sestavin, ki bi povzročale zasvojenost, ga lahko brez skrbi redno in dolgoročno uporabljate.

ZAKAJ PAKETI?

ZDRUŽENE MOČI ZA NAJBOLJŠI UČINEK

Za odpravo težav s počasno prebavo ali zaprtjem je potreben celovit pristop. Če imate težave, je to po vsej verjetnosti med drugim tudi posledica neravnovesja v črevesni mikrobioti, ki je zelo razširjen problem sodobne družbe. Za boljši učinek kombinirajte Mage z izdelkoma Nordbo LactiTotal in Nordiq Digestive Complex. Kombinacije teh izdelov lahko zmanjšajo pojavnost napihnjenosti, izboljšajo frekvenco odvajanja blata in podprejo zdravje črevesne mikrobiote, saj ta igra pomembno vlogo pri preprečevanju nadaljnjih prebavnih težav in hkrati krepi naš imunski sistem ter splošno zdravje.

Nordbo LactiTotal je visokodoziran in eden najmočnješih probiotikov na trgu. Vsaka kapsula vsebuje prebiotik inulin in zagotovoljenih 50 milijard bakterij iz 12-ih sevov, od katerih ima vsaka svojo edinstveno funkcijo v črevesju. Bakterije B. lactis, B. animalis in L. casei v izdelku znanstveno dokazano prispevajo k izboljšanju zaprtja.

Nordiq Digestive Complex je namenjen vsem, ki se poleg počasne prebave pogosto srečujete tudi z napihnjenostjo, nelagodjem in težkim občutkom v želodcu po obrokih. Združuje prebiotične, blagodejne, liofilizirane rastline in prebavne encime, ki pripomorejo k izboljšanemu delovanju prebave ter optimalni absorpciji hranil v črevesju.

ZAPRTJE LAHKO ZELO OVIRA ČLOVEKOV VSAKDAN

Ko vaš prebavni sistem ne deluje pravilno, ima to zelo velik ter neposreden vpliv na kakovost vašega življenja. Gre torej za vrsto posledic na vaše fizično in celo duševno zdravje.

Učinki na telesno zdravje: Zaprtje povzroči napihnjenost, napenjanje, občutek polnosti, bolečine v trebuhu, pomanjkanje energije in drugo fizično nelagodje. Poleg tega se domneva, da lahko kronično zaprtje poveča tveganje za razvoj raka na črevesju.

Učinki na duševno zdravje: Ljudje pogosto postanejo tesnobni, živčni in v skrajnem primeru tudi depresivni, če postane težava kronična.

Vzroki za zaprtje

Vzrokov za zaprtje je veliko in na splošno je težava povezana s kombinacijo dejavnikov življenjskega sloga (hrana, stres, premalo telesne dejavnosti), pa tudi z uživanjem zdravil ali stranskim učinkom nekaterih bolezni.

Kako prepoznamo zaprtje?

Odvajanje manj kot 3-krat tedensko je diagnosticirano kot zaprtje. Vendar se je treba zavedati, da ima lahko izraz različne pomene za različne posameznike in da se lahko od osebe do osebe razlikuje. Nekateri ljudje odvajajo večkrat na dan, drugi pa le nekajkrat tedensko. Drugi ključni simptomi zaprtja so:

 

  • Vaše blato je suho, trdo in/ali grudasto.
  • Blato težko odvajate in je boleče.
  • Imate bolečine v trebuhu.
  • Počutite se napihnjene.
  • Po odvajanju imate občutek, da niste popolnoma izpraznili črevesja.

Pogosta vprašanja

Kdaj je najbolj primeren čas, da jemljem izdelek?

Priporočamo, da ga vzamete ob večerji.

Moram vedeti še kaj pomembnega, ko jemljem ta izdelek?

Ko uporabljate NORDBO Mage, pijte veliko vode. Če težko požirate, lahko kapsulo odprete in vsebino stresete v jogurt ali kaj podobnega.

Lahko postanem odvisen zaradi dolgotrajnega jemanja tega izdelka?

Ne. Izdelek je povsem naraven in ne vsebuje sestavin, ki bi povzročale zasvojenost. Brez skrbi ga lahko redno in dolgoročno uporabljate.

Ali izdelek draži črevesje?

Ne. Nordbo Mage podpira delovanje prebavil in sčasoma izboljša frekvenco odvajanja blata.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Lahko prebavo uredim še s kakšnim drugim izdelkom?

Neurejena prebava je lahko posledica negativne spremembe v sestavi črevesne mikrobiote. V ta namen svetujemo sočasno jemanje probiotikov LactiTotal ali LactiKvinna.

Lahko jemljem ta izdelek, če sem noseča ali dojim?

Nosečnicam in doječim materam ne priporočamo jemanja tega izdelka.

Katera živila pomagajo proti zaprtju?

Slive, lanena semena, ovsena kaša, sok aloe vera, jogurt, mineralna voda z magnezijem, stročnice.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.