Veganski D3, Vitamin C & Cink

50 µg/2000 IE vitamina D3, 300 mg vitamina C in 10 mg cinka

Prehransko dopolnilo, 90 kapsul
(1 kapsula/dan)

Sestavine

NORDBO Veganski D3, Vitamin C & Cink vsebuje 50 µg (2000 IE) veganskega vitamina D3 iz lišaja, 300 mg vitamina C z bazičnim pH-jem iz kalcijevega askorbata in 10 mg cinkovega pikolinata. Vsi imajo visoko biološko uporabnost in prispevajo k normalnemu imunskemu sistemu ter zmanjšujejo utrujenost. Izdelek vsebuje tudi olje MCT iz kokosa za optimalno absorpcijo vitamina D. Izdelan na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

Izdelek trenutno ni na zalogi.

Če želite, da vas obvestimo takoj, ko bo izdelek ponovno na zalogi v spodnje polje vnesite vaš elektronski naslov.

Lahko zmanjšajo možnost za okužbe dihal in slabši potek avtoimunih bolezni.

Oksidativni stres je posledica okoljskih dejavnikov in normalnih metabolnih procesov v telesu, ki vodijo v nastanek celicam škodljivih visoko reaktivnih prostih radikalov.

Pripomore pa tudi k normalnemu vidu, metabolizmu makrohranil, podpira vzdrževanje normalne ravni testosterona v telesu ter pripomore k normalni plodnosti in reprodukciji.

Prav tako zmanjša utrujenost, pripomore k tvorbi kolagena v telesu ter izboljša absorpcijo železa v črevesju.

nordbo_vegan_d3_c_cink_prednosti_vitaminklinik

Ali ste vedeli?

Pogosto pomanjkanje

Nacionalna raziskava kaže, da kar okrog 80% odraslih prebivalcev Slovenije v jesensko-zimskem obdobju ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D, skoraj 40% pa jih ima celo hudo pomanjkanje. 

TI + D3, vitamin C & cink

ZA KOGA

Za vse odrasle, ki iščejo izdelek za krepitev imunskega sistema in zmanjšanje utrujenosti z optimalno kombinacijo treh mikrohranil.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi, ki vsebuje maščobe, saj bo tako absorpcija vitamina D optimalna.

kolicina
KOLIKO

1 kapsula dnevno

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Je dodajanje vitamina D nujno in varno?

Dodajanje vitamina D je uradno priporočljivo za vse v jesenskem in zimskem obdobju, ne glede na vašo izpostavljenost soncu tekom poletja. Dodajati pa ga morate tudi skozi vse leto, če ste dlje časa v zaprtih prostorih, imate temnejšo polt, ste noseči ali dojite. Naša formula zagotavlja 2.000 IE (50 µg) veganskega vitamina D na kapsulo, kar je povsem varen in priporočljiv dnevni odmerek.

Je izdelek primeren tudi za otroke?

Seveda! Sočasno dodajanje vitamina D, cinka in vitamina C pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, izboljša raven energije in pripomore k boljšemu spopadanju telesa z oksidativnim stresom tudi pri otrocih. Svetujemo, da otroci stari med 4-12 let zaužijejo do 3 kapsule izdelka Vitamin D3, C & Cink/teden. Kapsule lahko tudi odprete in vsebino vmešate v hrano ali pijačo. Absorpcija vitamina D bo najboljša, če otrok kapsulo zaužije z obrokom, ki vsebuje maščobe. Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 4 let.

Kakšna je razlika med navadnim D vitaminom in veganskim?

Živalski D vitamin je iz ovčje volne, veganski pa iz lišaja. Med njima ni razlik v absorpciji v črevesju.

Ali lahko dobim dovolj vitamina D iz prehrane?

Le 10 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina D lahko dobite iz mesa, mastnih rib, mlečnih izdelkov in jajc. V kolikor se izogibate hrani, pridobljeni iz živalskih virov, zagotovo ne boste zaužili zadostne količine vitamina D. Preostalih 90 % lahko dobite bodisi z izpostavljenostjo sončnim žarkom bodisi s prehranskim dopolnilom.

Kakšna je prednost uživanja kombinacije vitamina C, vitamina D in cinka in ne le enega izmed njih?

Z uživanjem prehranskega dopolnila, ki vsebuje vsa tri mikrohranila, boste z vnosom le ene kapsule/dan podprli delovanje imunskega sistema, izboljšali raven energije in pripomogli k boljšemu spopadanju telesa z oksidativnim stresom. Kombinacija vitamina C, vitamina D in cinka deluje sinergistično, kar pomeni, da so njihovi pozitivni učinki v kombinaciji večji, kot če bi uživali le enega izmed njih.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO