PreFlora

Prebiotični kompleks iz petih vlaknin, ki podpira in spodbuja preživetje dobrih bakterij v črevesju

Prehransko dopolnilo, 60 kapsul
(1 kapsula/dan)

Sestavine

NORDBO PreFlora vsebuje pet prebiotičnih vlaknin, ki skrbijo za delovanje želodca in so hrana za dobre bakterije v črevesju. Prebiotična flora je mešanica vlaknin arabinogalaktana, inulina, fruktooligosaharidov, neprebavljivega škroba in pektina, ki vsi prispevajo k uravnoteženemu zdravju črevesja in k ugodnemu okolju za mlečnokislinske bakterije. Izdelek je popoln v kombinaciji z LactiTotal ali LactiKvinna. Izdelan na Švedskem in s certifikatom I’m Vegan švedske organizacije za pravice živali.

NORDBO Preflora trenutno ni na zalogi.

NoArtificialIngredients
BREZ ADITIVOV
GlutenFree
BREZ GLUTENA
DairyFree
BREZ LAKTOZE
SoyFree
BREZ SOJE
Non-GMO
BREZ GSO
made_in_eu
IZDELANO V EU
Vegan
VEGANSKO

Predpogoj za zdravo črevesno mikrobioto je, da vsakodnevno zaužijemo 30 g prehranske vlaknine, ki se nahaja v stročnicah, polnozrnatih žitih, semenih ter v sadju in zelenjavi. Prebiotično prehransko vlaknino fermentirajo črevesne bakterije, pri čemer pridobivajo energijo za rast in proizvajajo koristne snovi, kot so kratkoverižne maščobne kisline, vitamin B1, vitamin B2 in vitamin K. Iz tega razloga je ob jemanju prehranskega dopolnila s probiotičnimi bakterijskimi sevi priporočljivo dodajati tudi prebiotike.

Butirat je kratkoverižna maščobna kislina, ki nastaja med bakterijsko fermentacijo prebiotikov v črevesju. Butirat predstavlja hrano črevesnim celicam, poleg tega zmanjša možnost za razvoj vnetnih črevesnih bolezni in kolorektalnega raka ter lahko pripomore k manjši pojavnosti tesnobe in depresije.

PreFlora_00000_FINAL_scaled

Ali ste vedeli?

Dokazana učinkovitost

PreFlora vsebuje ResistAidTM, naravno sestavino iz macesna, ki spodbuja imunski sistem. ResistAidTM vsebuje macesnove arabinogalaktane in bioaktivne polifenole, katerih učinke dokazujejo tri klinične študije.*

*Riede et al. Curr Med Res Opin. 2013
 Udani, et al. J Am Coll Nutr. 2013
 Udani, et al. Nutr J. 2010

TI + PreFlora

ZA KOGA

Za odrasle, ki želijo z naravnimi prebiotičnimi sestavinami izboljšati svojo prebavo in podpreti rast ugodnih črevesnih bakterij, in s tem ugodno vplivati na celostno zdravje.

PreFlora je lahko še posebej koristna, če jo uživate polega probiotičnih bakterijskih sevov, ter za tiste, ki so zaključili z antibiotiki in želijo podpreti obnovo črevesne mikrobiote.

KDAJ

Dopoldne ali popoldne ob jedi

kolicina
KOLIKO

1 – 2 kapsuli

KAKO

Z vodo, sokom ali drugo hladno pijačo

PRIJATELJI IN SOVRAŽNIKI

Ujame se z vsemi prehranskimi dopolnili. Za maksimalen učinek uživajte skupaj z LactiTotal ali LactiKvinna.

SHRANJEVANJE

Shranjujte pri sobni temperaturi in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

*Opozorilo:  Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pogosta vprašanja

Kaj so prebiotiki?

Prebiotiki oz. fermentabilna prehranska vlaknina so hrana za koristne bakterijske seve v črevesju, s čimer pripomorejo k ustvarjanju ugodnega okolja za njihovo rast in delovanje.

Zakaj potrebujem prebiotike?

Brez prebiotikov ugodne črevesne bakterije ne dobijo dovolj energije za rast in sintezo koristnih snovi, kar negativno vpliva tako na našo prebavo, kot tudi na naše počutje.

Kakšna je razlika med prebiotiki in probiotiki?

Beseda probiotiki je razširjeno poimenovanje za probiotične bakterijske seve, ki pripomorejo k normalni sestavi in delovanju črevesne mikrobiote. Prebiotiki pa predstavljajo vir hranil za probiotike.

Lahko ta izdelek uživam samostojno?

Da, sploh če je vaš dnevni vnos sadja in zelenjave nizek. Vseeno priporočamo, da za podporo normalne sestave črevesne mikrobiote izdelek uživate v kombinaciji z izdelkom LactiTotal ali LactiKvinna.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili?

Da, uporaba z drugimi prehranskimi dopolnili je povsem varna.

Katera živila so bogata s prebiotiki oz. prehransko vlaknino?

Česen, regrat, por, cikorija, čebula, šparglji, nezrele banane, špinača, oves, artičoke, divje borovnice, jabolka.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na svetovanje@vitaminklinik.si in z veseljem vam bomo pomagali.